Başkan Çalışkan Basınla Buluştu

"Karaman Belediyesi Her Alanda Önemli Çalışmalar Gerçekleştiriyor"

BELEDİYE 23.05.2017, 17:19 Ferhat KOÇ
Başkan Çalışkan Basınla Buluştu

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan bugün (23 Mayıs 2017 Çarşamba), belediye hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında yerel ve ulusal gazeteci ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, düzenlenen basın toplantısı ile Karaman'da devam eden kamu ve belediye yatırımları ile geniş çaplı bilgiler verdi. Düzenlenen toplantıya Başkan Çalışkan'ın yanı sıra; AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Belediye Başkanı Çalışkan yaptığı açıklamada: “Karaman Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz proje yatırım ve hizmetlerle şehrin her alanda, büyümesine gelişmesine önemli ölçüde etki ediyoruz. Bir yandan kamu yatırımları kesintisiz devam ederken bir yandan da belediye olarak önemli projelerimizi hayata geçiriyoruz.

Şunu belirtmek isterim ki yatırım ve hizmet konusunda lokomotif görevini üstleniyoruz. Kamu yatırımlarının sağlıklı ve hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi için imarsal, teknik ve alt yapı desteği vermek sureti ile yatırım sürecini hızlı yürütülmesini sağlıyoruz. Karaman yatırım ve hizmet anlamında gerçekten en parlak dönemini yaşıyor. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a, milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şekere, emek veren gayret gösteren bütün herkese şahsım ve tüm Karaman adına teşekkür ediyorum” dedi.

Karaman Ekonomisi Uçuşa Geçecek

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman ekonomisi için hayati öneme sahip olan Serbest Bölge, Lojistik Merkezi ve Teknopark projeleri konusunda detaylı bilgiler verdi. Ekonomik anlamda Karaman'a büyük sıçrama yaşatacak bu projelerle ilgili gereken bütün çalışmaların özverili bir şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Başkan Çalışkan: “Karaman Serbest Bölgesi'nde şirket tescil işlemleri tamamlandı ve dosyamız Bakanlar Kurulu onayına sunuldu. Birçok il 3-4 yıldır bu çalışmalarına devam ederken biz 1,5 yıl içerisinde Serbest Bölge Projesini hayata geçiriyoruz” dedi.

25 Bin Kişilik Şehir Stadyumu Yapım İhalesi Gerçekleşti

Karaman'ımız için önemli bir proje olan 25 bin kişilik şehir stadyumu yapım ihalesinin dün (22.05.2017) yapıldığının müjdesini de veren Başkan Çalışkan: “Bu yıl başlamasını

beklediğimiz çalışmalar 2 yıl içerisinde tamamlanacak ve İnşallah 2019 yılında son derece modern ve kullanışlı 25 bin kişi kapasiteli bir stadyuma kavuşacağız” dedi.

Bütçesini İyi Yöneten, Tasarrufu Hizmete Dönüştüren Bir Belediyeyiz

Belediye tarafından yürütülen proje ve hizmetler konusunda da geniş kapsamlı anlatımlar yapan Başkan Çalışkan: “Son yıllarda personel ve cari harcamalar konusunda tasarruf yaparak, bütçesini daha fazla yatırım ve hizmete kullanan bir belediye haline geldik. Bütçe değerlerimize baktığımız zaman bunu daha net anlıyoruz. 2017 yılı bütçemiz 200 Milyon lira olarak meclisimizden geçti. Bu da demek oluyor ki 2017 yılı da Karamanımız için yatırım ve hizmetlerle dolu bir yıl olacak” dedi.

Karamanımız için çalışmaya üretmeye devam edeceğiz

Düzenlenen basın toplantısı sonrasında basın mensuplarına devam eden proje ve yatırım alanlarını gezdiren Başkan Çalışkan: “Gördüğünüz gibi şehrimizin her köşesinde, birçok alanda çok önemli çalışmalar yürütülüyor. Milletimizden almış olduğumuz destek ve güçle sahip olduğumuz imkânlar dâhilinde Karamanımız için çalışmaya üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (1)
Mustafa URAN 7 yıl önce
doğru konuşmuyorsunuz sayın başkan tüik verileri sizi doğrulamıyor...
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü