Başkan'dan Su Baskını Açıklaması

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Çarşamba günü Karamanda sağanak yağmur yağışı sonrası meydana gelen su baskınları ile ilgili bir açıklama yaptı.

BELEDİYE 30.06.2016, 16:46 30.06.2016, 16:52 Ferhat KOÇ
Başkan'dan Su Baskını Açıklaması

Karaman'da mevcut alt yapı ve yağmur suyu hatları ile ilgili detaylı bilgiler veren Başkan Çalışkan şunları kaydetti: "İlimizde 29.06.2016 tarihinde yoğun yağmur yağışı neticesinde, bazı bölgelerimizde zemin katlarda su baskınları meydana gelmiştir. Yağmur yağışının başladığı andan itibaren gerek İtfaiyemiz, gerekse Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından, AFAD ile koordinasyon halinde gelen ihbarlar doğrultusunda su baskını olaylarına müdahale edilmiştir.

Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre son 6 aylık süre içerisinde ilimizde metrekareye düşen yağış miktarı, sadece dün 1-2 saat içerisinde düşmüştür. Dolayısı ile 29 Haziran 2016 tarihinde Karaman merkez ve çevresinde bir afet durumu meydana gelmiştir.

Yaşanan bu hadiseden dolayı kamuoyunun bazı kesimlerinde, Karaman'da alt yapı ve yağmur suyu hatlarının yetersizliği konusunda bir kanaat ortaya çıkmıştır. Evet, Karaman'da alt yapı maalesef şu anki durumda yetersizdir. Fakat 2014 yılına kadar Karaman'da yağmur suyunun tahliyesi noktasında herhangi bir proje hazırlanmamıştır. 2014 yılında hazırladığımız yağmur suyu hattı projelerimiz ile hızlı bir şekilde bu eksikliği gidermek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz cadde, bulvar ve sokak düzenleme çalışmalarımızın uzun sürmesinin en önemli nedeni de bu alt yapı çalışmalarıdır.

Karaman'da bugüne kadar toplam 145.721 metre yağmur suyu hattı yapılmıştır. Gerçekleştirdiğimiz ve devam ettiğimiz çalışmalar neticesinde bu yıl sonu itibari ile bu rakam 170 bin 680 metre olacaktır.

Özetlemek gerekirse; Karaman'da 30 yıl boyunca 145 bin metre yağmur suyu hattı yapılmış, son 3 yıl içerisinde ise 25 bin metre yağmur suyu hattı yapılmış olacaktır.

Açıklamamın başında da ifade ettiğim gibi dün il merkezimizde ve il genelinde bir afet yaşanmıştır. Mağdur olan ve zarara uğrayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu gibi durumlar karşısında Karaman Belediyesi olarak gereken önlemlerin hızlı bir şekilde alınacağını belirtmek isterim. Vatandaşlarımızdan anlayışlı olmalarını rica ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü