BAŞKAN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERLE BULUŞTU

Başkan Ertuğrul Çalışkan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğunun düzenlediği "Gençler Soruyor" isimli söyleşi programına konuşmacı olacak katıldı.

BELEDİYE 04.05.2016, 12:22 04.05.2016, 16:24 Ferhat KOÇ
BAŞKAN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERLE BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde düzenlenen Vizyoner Belediyecilik temalı "Gençler Soruyor" isimli söyleşi programına Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Program Gençlik İnisiyatifi Topluluğu Başkanı Fatih İlhan, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu Başkanı Burak Duran ve Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Erdi Doğay moderatörlüğünde gerçekleşti. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yerel yönetimler ve belediyecilik konusunda kendisine yöneltilen soruları özenle cevaplandırdı.
Programın başlangıcında konuşan Başkan Çalışkan; " Öncelikle tüm öğrencilerin, tüm vatandaşlarımızın ve tüm İslam Alemi'nin Mübarek Miraç Kandilini kutluyorum. Üniversiteli öğrencilerimizle böyle bir programda bir araya gelmemizde emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Başkan Çalışkan " Bizlere Düşen Görev Daime İşimizi En İyi Şekilde Yapmaktır"

 

Programın devamında moderatörlerden Fatih İlhan'ın "Belediye Başkanı olma sürecinde ne gibi aşamalardan geçtiniz ?" sorusuna şöyle cevap verdi; " Ben 51 yaşındayım. Her insanın hayatında inişli çıkışlı anlar muhakkak olur. Üzüldüğümüz, sevindiğimiz, ağladığımız zamanlar olur. Ama neticede hep Allah'ın dediği olur. Her zaman dediğim gibi bu en başta Cenab-ı Allah'ın takdiridir.  Önemli olan bilerin nasıl ve ne şekilde bu görevlere geldiğimiz değil, önemli olan bizler bu görevlerde iken nasıl hizmet ettiğimizdir. Vatandaşlarımızın bizlere verdiği desteğin gereğini en iyi şekilde yapma gayretindeyiz. " dedi.

           

"Şehir İnsan Vücudu Gibidir, Şehri Bir Bütün Olarak Ele Alıyoruz"

 

Başkan Çalışkan kendisine yönetilen " Vizyoner Belediyecilik konusunda düşünceleriniz nelerdir, bir şehir nasıl yöneltilmelidir? " sorusu karşısında şu cevabı verdi; " Bana göre şehirler aynı zamanda yaşayan bir organizmadır. Şehirler tıpkı bir insan vücudu gibidir. Nasıl ki insanın bir dişi ağrısa bunu bütün vücut hissederse, şehirdeki bir sorunu ve sıkıntıyı da bütün şehir hisseder. Bu noktada biz Karaman Belediyesi olarak şehri bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Yani üniversitemizin, valiliğimizin, emniyetimizin ve diğer bütün kurum ve kuruluşlarımızın, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için gerekli olan hizmeti en iyi şekilde yapabilmeleri adına uygun zeminin oluşmasında taşın altına elimizi koyuyoruz. Vatandaşlarımıza hizmet noktasında yapılan tüm çalışmalarda belediye olarak önemli sorumluluklar üstleniyoruz."

 

"Daima Halkımızın İçinde Olduk, Olmaya Devam Edeceğiz"

 

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan moderatör Burak Duran'ın kendisine yönelttiği, " Her zaman halkın içinde bulunuyorsunuz. Bu durum bir siyasi taktik mi yoksa gerçekten halktan biri misiniz? sorusu karşısında şu cevabı verdi. " İnsanlarla olan bütün münasebetlerimde, bütün ilişkilerimde hayatım boyunca hep samimi oldum. İnsana insan olduğu için değer verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bizler Yaratılanı Yaratan'dan ötürü seven bir anlayışın mensuplarıyız. Şahsım belediye başkanı olmadan önce de her zaman halkımızla iyi ilişkiler arkadaşlıklar ve dostluklar kuran birisiydim. Şimdi de aynı şekilde vatandaşlarımızla birlikte olmaya devam ediyorum."

 

Mevcut Bürokrasi ve Anayasal Yapı Ülkemizin Büyümesi ve Gelişmesini Yavaşlatıyor

Programın devamında Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa konularına da değinen Başkan Çalışkan; " Ülkemiz son yıllarda birçok alanda önemli mesafeler kat etmiş durumda. Ama ülkemizin sahip olduğu potansiyeli göz önünde bulundurduğumuz zaman siyasal, ekonomik ve sosyal anlamda daha iyi yerlerde olması gerektiğine inanıyorum. Örnek vermek gerekirse bir yere bir hizmet götürmek için kurumlar, genel müdürlükler, bakanlıklar arasında sayısız uzayıp giden bir yazışma trafiği yaşıyoruz. Dolayısı mevcut bürokrasi içerisinde ile çok fazla vakit kaybediyoruz. Siyasi, sosyal, hukuki ve buna benzer birçok alanda mevcut anayasa ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale gelmiştir. Bu noktada katılımcı, tüm kesimleri kapsayan toplumumuzun bütün ihtiyaçlarına sorunsuz bir şekilde cevap verebilen bir anayasaya ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman başkanlık ve yarı başkanlık sistemi ile yönetildiğini görüyoruz. Bu noktada sürekli büyüyen ve gelişen ülkemizin de çok vakit kaybetmeden başkanlık sistemine geçmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.
Yaklaşık iki saat süren söyleşide, Başkan Çalışkan katılımcı öğrencilerin kendisine yönelttiği birçok soruyu da cevapladı. Program sonrasında, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a bir onur plaketi takdim etti. 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü