Belediye En Yoğun Çalışma Döneminde..

Karaman Belediyesi, Şehir Genelinde Başlattığı Çalışmalarla Üstün Performans Gösteriyor

BELEDİYE 17.05.2017, 15:59 18.05.2017, 16:50 Ferhat KOÇ
Belediye En Yoğun Çalışma Döneminde..

Ertuğrul Çalışkan başkanlığındaki Karaman Belediyesi, şehrin dört bir yanında başlattığı çalışmalarla tarihinin en yüksek performansını gösteriyor. Karaman'ın her köşesinde farklı bir çalışma yürütülüyor.

Karaman, hizmet ve yatırım anlamında tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşıyor. Gerek kamu yatırımları gerekse belediyecilik hizmetleri ile adeta şehrin çehresi değişiyor. Her fırsatta "Halka Hizmet, Hakk'a hizmettir" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şehir genelinde yürütülen çalışmaları bizzat adım adım takip ediyor. Ulaşım, alt ve üst yapı, yeşil ve sosyal alan düzenlemeleri, ekonomik anlamda atılan adımlar bu çalışmaların başında geliyor.

Alt ve Üst Geçitlerle Ulaşıma Kalite ve Güven Geliyor

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilerek çalışmaları tamamlanan ve yeni başlanan köprüler, üst geçitler ve alt geçitler Karaman'a ulaşım anlamında kalite ve güven getiriyor. Hayata geçirilen ulaşım projeleri uzun yıllar boyunca Karaman'a hizmet verecek standartlarda. Şehrin en önemli güzergâhları üzerine inşa edilen köprüler, alt ve üst geçitler şehir içi ulaşımı son derece rahatlatıyor. Diğer yandan önemli bulvar ve caddeler üzerinde başlatılan düzenleme ve yenileme çalışmaları vatandaşların büyük takdirini topluyor. Siyahser-Beyazkent Üst geçidinin tamamlanması ile Beyazkent ve Siyahser Mahalleleri arasında yaya ulaşımı daha güvenli ve modern bir hale geldi. Tapduk Emre Mahallesi ve Gevher Hatun Mahallesi'nde yapımı tamamlanan köprüler bölgedeki trafiği daha güvenli hale getirdi. Sanayi Kavşağı ve Larende Alt Geçidi projelerinde başlatılan çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Devlet Hastanesi önünde yapımına başlanan yay alt geçidi ile bu noktadaki yaya ulaşımı da daha güvenli bir hale gelecek.

Daha Büyük Yeşil ve Sosyal Alan Projeleri Hayata Geçiriliyor

Göreve başladığı ilk günlerde şehrin önemli girişlerinden olan Konya-Karaman girişinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı projesini hayata geçiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, devamında ise Seyir Terasları ve Türk Dünyası Kültür Parkı gibi prestijli ve büyük yeşil alan düzenleme çalışmalarını başlattı. Bu yeşil alan projeleri sahip olduğu donatılarla çok amaçlı olarak kullanılabilecek. Çalışmaları devam eden yeşil ve sosyal alan projelerinin tamamlanması ile Karaman tarihinin en geniş yeşil alanlarına sahip olacak.

Spor Yatırımları Kesintisiz Devam Ediyor

Belediye Başkanı olarak göreve geldiği günden bu yanda spora ve sporcuya olan desteğini her fırsatta dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaklaşık 3 yıl içerisinde 17 adet semt sahasını Karaman'ın hizmetine sundu. Mevcut semt sahası yenilendi. Yeşil alan projeleri içerisinde yine semt sahaları, fitness alanları, koşu ve yürüyüş alanları bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde Karaman'a kazandırılacak olan spor salonu ve yeni şehir stadyumunun inşa edileceği arsalar Karaman Belediyesi tarafından tahsis edildi.

Şehir Genelinde Alt ve Üst Yapı Çalışmaları Devam Ediyor

Özellikle alt yapı konusunda bir takım eksikliklerin yaşandığı Karaman'da, belediye bu eksiklik ve sıkıntıların hızlı bir şekilde giderilmesi için kolları sıvadı. Mahallelerde gerçekleştirilen cadde, sokak ve bulvar düzenlemeleri kapsamında önce alt yapı sistemleri tamamen değiştiriliyor. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları revize ediliyor ve daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir hale getiriliyor. Yoğun yağışlardan dolayı yaşanabilecek su baskınlarına karşı, ihtiyaç duyulan alanlara yağmur suyu hatları döşeniyor.

Başkan Çalışkan; " Karamanımız Her Hizmetin En İyisine Layık"

Karaman Belediyesi tarafından yürütülen proje ve hizmetleri değerlendiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şöyle konuştu: “Her zaman ifade ettiğimiz gibi, Karaman her zaman her hizmetin en iyisine layık.” Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok yatırımı ve hizmeti milletimizle buluşturduk. Amacımız gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Önceki dönem belediye başkanlarımız da inanıyorum ki bu bilinçle hareket etmişlerdir.

Şehrimizin büyümesi ve gelişmesi adına bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ulaşım, alt ve üst yapı, spor yatırımları, sosyal hizmetler başta olmak üzere bir çok alanda elimizden gelen gayreti gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin de desteği ile büyük projeleri hayata geçiriyoruz. Bu noktada bizlere destek olan başta Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a, Milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şeker'e, belediyemiz çalışanlarına ve en önemlisi millete hizmet yolunda bize her zaman destek olan vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ederim."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü