Hz MEVLANA KONYA'ya UĞRULANDI

Hz. Mevlana’nın Karaman’dan Konya’ya uğurlanması, Aktekke Meydanı’nda düzenlenen temsili törenle canlandırıldı.

BELEDİYE 02.05.2016, 16:12 02.05.2016, 17:34 Ferhat KOÇ
Hz MEVLANA KONYA'ya UĞRULANDI

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bundan 788 yıl önce Karaman’da ikamet etmekte iken Selçuklu Sultanının davetiyle Konya’ya göç eden Hz. Mevlana’nın Karaman'dan ayrılışı, Konya Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından canlandırıldı.

Aktekke Meydanı’nda düzenlenen törene; Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Hz. Mevlana’nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Belediye Meclis Üyeleri daire müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uluslararası Mevlâna Vakfı Tasavvuf Musikisi Korosu ve Sema Grubu’nun Sema gösterisi ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim okunması ve Hz. Mevlâna ile dönemin Valisi Emir Musa’nın veda görüşmelerinin sahnelendiği canlandırma ile sona erdi.

Uğurlama merasiminin ardından düşüncelerini dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Her ne kadar Hz. Mevlana Konya ile özdeşlese de O, Karaman’ın da en önemli manevi şahsiyetlerinden biri. Hz. Mevlana, Belh’ten ayrıldıktan sonra ailesi ile birlikte önce Karaman’ı yurt edinmiş. Daha sonra Selçuklu Sultanın ısrarıyla Konya’ya gitmiş, fakat Annesini ve Ailesini Karaman halkına emanet etmiştir. Hz. Mevlana’nın annesi Mümine Hatun Karaman’da, Aktekke Camii’nde dinlenmektedir. Bugün burada Hz. Mevlana’yı, Annesinin huzurunda temsili olarak Konya’ya uğurladık ve o tarihi günü vatandaşlarımızla birlikte yaşadık” dedi.  








Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü