Genç Bilaller Ezan Okudu

Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde, İmam Hatip Liseleri arasında bu yıl 8.’si düzenlenen Genç Bilaller; Ezan Okuma ve Genç Hatipler Minberde; Hutbe Okuma Yarışmalarının il elemeleri yapıldı.

EĞİTİM 20.03.2017, 09:39 Ferhat KOÇ
Genç Bilaller Ezan Okudu

Aktekke Camiinde düzenlenen yarışmaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açış konuşmasını Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Salık yaptı. Yarışmanın amacından bahseden Yusuf Salık, “İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrencilerimizi geleceğe daha iyi şekilde hazırlamak için bu yarışmalar düzenleniyor. Gençlerimizi hem mesleklerinde olgunlaştırmak hem de bu mesleğe özendirmek asıl amacımızdır” diye konuştu.
Yusuf Salık’ın yaptığı konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu bir konuşma yaptı. Davetlileri selamlayarak konuşmasına başlayan Mevlüt Kuntoğlu, yarışmaya katılan her öğrencinin geleceğin imam-hatibini, güzel kuran okuyanı ve insanların gönlünü ve ruhunu etkileyebilecek hutbe veren gençleri olacağını belirtti.
Yarışmaya katılan her öğrencinin gönüllerin birincisi olduğunun altını çizen İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Her yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olacak. Önemli olan birinci ama her şeyin bir incisi olmaktır. Biz bu öğrencilerimizi bir inci olarak kabul ediyoruz. Geleceğin başarılı imamları ve hatipleri bu yarışmalardan çıkacak” dedi.
Programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yarışmaya katılan öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasına son verdi.
İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci programda yaptığı konuşmada ise böyle güzel bir yarışmaya jüri başkanı olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Ketenci, “Yarışmada Genç Bilaller ve Genç Hatipler yarışıyor. Kolay değil bu yarışmada yer almak. Bu yarışmaya gönülden hazırlıklı olmak lazım. Yarışmaya katılan öğrencilerimize gıpta ile bakmamız gerekir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Minbere çıkan Genç Hatipler ve ezan okuyan Genç Bilaller birincilik için ter döktüler. Yarışmaya katılan öğrenciler, Ezanı Güzel Okuma ile Hutbe Okuma kategorilerinde performanslarını seçici kurul önünde sergiledi. Seçici Kurulun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda; Genç Bilaller; Ezan Okuma Yarışmasında, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Metehan Tunç birinci oldu. Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Can Sümbüloğlu ikinci olurken Ermenek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Balcı üçüncü oldu.
Genç Hatipler Minberde; Hutbe Okuma Yarışmasında ise, birincilik ipini göğüsleyen Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Osman Sade oldu. Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Uzeyse Demir ikinci olurken Ermenek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Fatih Açıkbaş üçüncü oldu.
Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci tarafından çeşitli hediyeler verilirken program günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü