herkes O'nu OKUYOR ödül Töreni

Karaman’da ‘Herkes O’nu Okuyor’ sınavına 13 bin kişi girdi.

EĞİTİM 15.04.2014, 09:24 15.04.2014, 12:05 Ferhat KOÇ
herkes O'nu OKUYOR ödül Töreni
Ödül Töreni 17 Nisan’da yapılacak.Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin(KAREGDER) Peygamber Yolu Derneği ile birlikte yürüttüğü ‘Herkes O’nu Okuyor’ adlı sınavına Karaman’da 30 ayrı seansta 13 gün süren sınavlara 6852’si bayan 6156’sı erkek olmak üzere 13 bin kişi girdi. Konu ile ilgili açıklama yapan KAREGDER Başkanı Abdulkadir Gök, ödül töreninin 17 Nisan’da Demosan Otel’de olacağını söyleyerek, programa  Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi ve Türkiye Güzel Kuranı Kerim Okuma birincisi Mustafa Yılmaz, sunum ve şiirleriyle Reha Yeprem, ezgileri ile Taha’nın da katılacağını söyledi.

HER YAŞTAN İNSAN, HER YERDE O’NUN HAYATINI (SAS) OKUDU

Gök, 2 yıl önce Karaman’da başlattıkları yarışmanın şimdi tüm Türkiye geneli yapılmasının kendileri adına güzel olduğunu belirterek amaçlarının Efendimizin her yönüyle daha iyi tanınması, bilinmesi olduğunu dile getirdi. Efendimiz’in hayata, ahirete, kâinata, insanlar arasındaki ilişkilere bakışını bilmediğimiz için kendi örf âdetlerimizle hayatı idare ettirmeye çalışıyoruz. Efendimiz bize 23 yıllık peygamberlik ve 63 yıllık ömrü boyunca, hem dünyayı imara hem de ahireti kazanmaya yönelik ufuklar göstermiştir. Fakat bunları okumadığımız için tahlil edemiyoruz. Projenin dünya çapında bir çalışma olacağına inanıyoruz.  “Efendimizin hayatını 3 ayrı kategoride 7 den 70 e herkes belirlenen kitaplardan okudu.  Aile içinde kitapların birkaç defa detaylıca okunduğunu, muhtemel çıkacak sorulara göre değerlendirmeler yapıldığını bize gelen bilgilerden öğrendik. Geçtiğimiz yıllarda görme özürlü olanların sınava girdiği, bu yıl ayağı sakatlandığı için girmek isteyen bir bayanın olması her anlamda sevindirici hadiseler. Emeği geçen herkese bu nedenle teşekkür ediyoruz.”  dedi.
Türkiye genelinde 2 milyon insanın sınava girdiğini sözlerine ekleyen Gök, maddi manevi anlamda destek verilen, aile içinde, işyerlerinde farklı bir havanın oluşma durumunun tüm yıla yayılmasını arzu ettiklerini belirtti.



Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü