KARAMAN'DA KÖMÜR REZERVİ BULUNDU

Ayrancı İlçesi Ambar ve Kavuklar Köyleri ile Akçaşehir Kasabasında zengin kömür yatakları bulundu.

EKONOMİ 01.02.2012, 14:44 01.02.2012, 19:55
KARAMAN'DA KÖMÜR REZERVİ BULUNDU
Konuyla ilgili olarak Milletvekilimiz Mevlüt Akgün yazılı bir açıklama yaptı.
Akgün'ün açıklaması;
“Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar neticesinde Konya İlimizin Karapınar İlçesi ile Karamanımızın Ayrancı İlçesi Ambar ve Kavuklar Köyleri ile Akçaşehir Kasabasında zengin kömür yatakları bulunmuştur. Bulunan rezervin 1.8 Milyar Ton olduğu ve ülkemizde Elbistan Bölgesinden sonra en büyük ikinci rezerve sahip kömür yatakları olduğu belirtilmiştir.
Kömür rezervinin çok olması sebebi ile EÜAŞ Genel Müdürlüğü tarafından bu bölgede Termik Santraller kurulması için de çalışmalar başlatılmıştır. Bölgede kurulacak Termik Santrallerin 5000 megawatt’lık güce sahip olacağı ifade edilmiştir.
Termik Santralin özel sektör veya kamu-özel sektör ortaklığı ile yapılacağı belirtilmiştir. Şu anda etüt çalışmaları devam eden projeye 2013 yılında başlanacağı ve 5-6 yıl içerisinde sonuçlanacağı ifade edilmiştir.
Ayrancı ilçemizde yapılan Doğalgaz Çevrim ve Rüzgar Enerjisi Santrali dikkate alındığında ve ayrıca, Güneş Enerjisi potansiyelinin de Türkiye’nin en iyi illerinden biri olduğu düşünüldüğünde, Karamanımızın önümüzdeki yıllarda ciddi enerji yatırımlarına ev sahipliği yapacağını düşünüyor, bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yorumlar (3)
gizli 8 yıl önce
Bu kömür rezervi ambar köyü ve akcasehir kasabasında değil kavuklar köyü sınırları içerisindedir
Hatice çevik 8 yıl önce
Ambar köyü kalkacakmi
Hatice çevik 8 yıl önce
Ambar köyü kalkacakmi
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü