TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR PARKI'NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Karaman Belediyesi'nin, şehrin çehresini değiştirecek önemli projelerinden birisi olan Türk Dünyası Kültür Parkı'nda çalışmalar devam ediyor. Park içerisinde yer alan suni gölet çalışmalarında patlatma yöntemi kullanılıyor.

EKONOMİ 09.10.2015, 10:41 09.10.2015, 10:43 M. Ali
TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR PARKI'NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 Yapılan protokolle Karaman Belediyesi'ne devri gerçekleştirilen Vali Hakkı Teke Ormanı'nda yapımına başlanan Türk Dünyası Kültür Parkı projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar hakkında konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: “Bu önemli projemiz kapsamında DSİ ile işbirliğinde yapacağımız suni gölet çalışması devam ediyor. Göletin yapılacağı alandaki zeminin çok sert olmasından dolayı, burada patlatma yöntemi kullanmak durumundayız. Bu yöntemi kullanmak içinde bazı resmi prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyordu. Bu prosedürlerin yerine getirilmesi ile gölet çalışması hız kazandı. Diğer yandan yürüyüş yolları, çevre düzenlemeleri, tel örgü ve hizmet binaları çalışmaları da devam ediyor. Yaklaşık 550 bin metrekarelik bir alana sahip olan Türk Dünyası Kültür Parkı Karamanımıza nefes aldıracak, vatandaşlarımızın sosyal yaşamına büyük katkı sağlayacak önemli bir projedir. Bu güzel projeyi 2016 yılı yaz aylarında vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.”

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı tarafından çizilen Türk Dünyası Kültür Parkı projesi 550 bin metrekarelik bir alanda uygulanacak. Proje içerisinde spor sahaları, fitness alanları, kamelyalar, modern çocuk oyun grupları, çeşmeler, yöresel ürün satış yerleri, anfi tiyatro, lokanta, wc, büfeler, otopark bulunacak. Türk Dünyası Kültür Parkı tamamlandığında, vatandaşlarımızın tabiatla iç içe olduğu ve huzur bulduğu bambaşka bir dünya olacak.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 13:00
İkindi 16:25
Akşam 19:05
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü