Binlerce Kitap On Binlerce Öğrenci..

1 Maç Binlerce Kitap On Binlerce Öğrenci Projesi kapsamında, 15 binin üzerinde seyirciden 5 bine yakın kitap toplandı

Genel 03.04.2017, 17:26
Binlerce Kitap On Binlerce Öğrenci..

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen 1 Maç Binlerce Kitap On Binlerce Öğrenci Projesi kapsamında Konyaspor-Bursaspor maçına gelen taraftarlar, projeye yoğun ilgi gösterdi.

Maça gelen 15 binin üzerinde seyirciden 5 bine yakın kitap toplandı.

NEÜ Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Arslan, yaptığı açıklamada, projenin Rekreasyon Plan ve Programlama dersinin projelendirmesi sonucunda ortaya çıktığını söyledi.

Taraftar, kitap ve kütüphanesi olmayan okulu bir araya getirerek sosyal sorumluluk bilincini ortaya çıkartmayı amaçladıklarını ifade eden Arslan, projenin başarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

- "Proje Türkiye'ye örnek olacak"

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de taraftarların daha fazla kitap okumalarını arzuladıklarını belirterek, "Taraftarların, okuduğu kitaplar çerçevesinde fair play'e daha uygun taraftar olmalarını istiyoruz. Dostluk ve barış için sporda fair play'i destekliyoruz. Fair play'in yolu da okumaktan geçer. Türkiye’deki taraftar gruplarındaki okumuş insan sayısıyla birlikte sporda barışın artacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Seyircilerin okuyarak kendilerini geliştirmeleri için başlatılan kampanyayı desteklediklerini aktaran Şeker, şöyle devam etti:

"Bu kampanyanın Türkiye'ye örnek olmasını arzu ediyoruz. Kampanyayla, Türkiye genelinde taraftarların hem okuma bilincinin hem de kitaba saygının, aynı zamanda taraftara saygının artmasını arzu ediyoruz. Kampanyanın, iki yeşil beyazlı takımın maçında gündeme gelmesi önemli. Sporun amacı dostluk. Buradan tüm kardeşlerimize daha fazla kitap kazandırmak ve kütüphane sayısını artırmak istiyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise Konya seyircisinin marka değeri oluşturduğunu ve bu markayı okuma etkinliğine de taşımak istediklerini aktardı.

Taraftarın getirdiği kitapları, dezavantajlı bölgelerde okuyan çocuklara ulaştıracaklarını bildiren Gürsoy, "Okuduğumuz kitaplar çoğu zaman evimizde raflarda kalıyor. O uyuyan kitapları da uyandıralım ve ulaşamayan çocuklara ulaştıralım." diye konuştu.

Aynı zamanda Bursaspor yöneticileri de getirdikleri kitapları Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'a vererek bu projenin örnek olmasını temenni ettiklerini, stadyumlarda yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Taraftarlardan toplanan kitaplar, 16 Nisan'dan sonra kütüphanesi olmayan okullara törenle teslim edilecek.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü