Elektroşokla avlananlar "drone" sayesinde suçüstü yakalandı

- Beyşehir Gölü'nde, sazlıklar arasında elektroşok yöntemiyle balık avladığı iddia edilen ve havadan drone ile yapılan takip sayesinde yakalanan 2 kişiye para cezası uygulandı

Genel 23.09.2017, 12:49
Elektroşokla avlananlar

KONYA (AA) - Beyşehir Gölü'nde, elektroşok yöntemiyle balık avladığı ileri sürülen kişiler, mahalle sakini gençlerin de desteğiyle havadan "drone" ile yapılan takip sayesinde yakalandı.

Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Karadiken mevkisinde sazlık kesimde, "elektroşokla avlanıldığı" ihbarı üzerine, Beyşehir İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ve Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri, bölgeye hareket etti.

Ekipler, drone ile gökyüzünden görüntü almaya başladı. Bir süre sonra yasak avlanan 2 avcının yeri, drone ile belirlendi.

Avlanan 2 kişiye suçüstü yapan ekipler, teknede yaptıkları incelemede, yasak avda kullanıldığı belirlenen 1 adet elektroşok cihazı, 2 akü, 1 elektrik bağlantılı balık kepçesi ve akü bağlantı kablosu ele geçirildi.

Suya elektrik akımı verilerek avlandığı belirlenen canlı sazan balıkları, tekrar göl sularına bırakıldı. İki avcıya, toplam 9 bin 300 lira ceza kesildi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 13:00
İkindi 16:25
Akşam 19:05
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü