İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü

Genel 29.05.2017, 13:15
İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çalışkan mesajında, İstanbul'un fethinin, dünya tarihinin akışını değiştiren, şanlı tarihin en muhteşem zaferlerinden biri olduğunu belirtti.

İstanbul'un fethinin siyasal, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla dünya tarihinin akışını değiştiren tarihin en büyük zaferlerinden birisi olduğunu aktaran Çalışkan, şunları kaydetti:

"Bu zafer aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in hoşgörü ve adalete dayanan yönetim anlayışıyla da tarihe geçmiş bir başarıdır. İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han'ın adaletli yönetimi altında hoşgörünün, dayanışmanın, bir arada barış içinde yaşamanın merkezi olmuştur. Bu anlayış ve hoşgörü ile İstanbul, farklı inanç ve kültürlerin bir arada rahatça yaşadığı bir şehir haline gelmiştir. Tarihi boyunca birçok medeniyete beşiklik eden İstanbul, doğası, tarihi ve kültür varlıklarıyla da dünyanın özel şehirlerinden birisidir. Ecdadımızın kazandığı bu zafer ve kahramanlık destanı bugüne kadar birçok mücadelemizde bizlere ışık tutmuş ve ilham kaynağı olmuştur. İstanbul'un fethinin yıl dönümünde, Fatih Sultan Mehmet ve şanlı ordusunu, bu topraklar için gözünü kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü