Kaplıcalar, Esnafa Bedava..

Genel 21.09.2017, 15:30
Kaplıcalar, Esnafa Bedava..

Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Ilgın esnafının, kaplıca hizmetlerinden iki gün boyunca ücretsiz faydalanabileceğini belirtti.

Karahan, yaptığı yazılı açıklamada, yerel esnafın dikkatini ahilik kültürüne çekerek farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Bu amaçla Ilgın esnafının, kaplıca hizmetlerinden iki gün boyunca ücretsiz faydalanmasına karar verdiklerini ifade eden Karahan, şunları kaydetti:

"Ahilik kültürü, güzel ahlakı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, akli selimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütler. Günümüzün yükselen değerlerinin önemli bir kısmının özünde ahiliğin temel ilkelerinde yatmaktadır. Tüketici hakları, sivilleşme, kooperatifçilik, çeşitli mesleki kuruluşların varlığı gibi kavramları Batı'ya aktaran birikim, ahilik kültürüdür. Güzel Ilgınımızın güzel insanları hizmetin en güzeline layıklar fakat imkanlarımız dahilinde hizmet verebiliyoruz. Bu kapsamda Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Odamızla yaptığımız protokol gereği 21 ve 22 Eylül'de belediyemize ait yeni hamam ve vakıflar hamamı yerel esnafımıza iki gün boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek."

Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertuğrul Parlak ise Başkan Karahan'a ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü