Köylü kadınlar istiridye mantarı üretecek

Genel 17.08.2017, 16:49
Köylü kadınlar istiridye mantarı üretecek

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, köylü kadınların üretime aktif bir şekilde katılımı sağlamak amacıyla istiridye mantarı üretimi için proje hazırladıklarını bildirdi.

Ekicioğlu, Kırşehir 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde istihdamı artırmak ve iş dünyasının gelişimi sağlamak için farklı projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Kırşehir'in de dahil edildiği Konya Ovası Projesi (KOP) doğalgaz hattının Kırşehir'den de geçmesi nedeniyle Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında hazırladıkları projeleri ilgili kurumlara ilettiklerini ifade eden Ekicioğlu, kısa sürede sonuçlarının açıklanmasını beklediklerini dile getirdi.

TANAP Doğalgaz İletim AŞ'ye sundukları 500 bin lira hibe destekli proje ile köylü kadınlarının istiridye mantarı üretiminin hedeflendiğini anlatan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"TANAP Projemizi hibe desteği için sunduk. Projeyi Özbağ Belediyesi'nin desteğiyle hazırladık. Kadınlarımızın istiridye mantarı üretmesi için projemizi yaptık. 500 bin liraya bir tesis kuracağız. Köylü kadınlarımız evlerinden çıkarak üretime aktif bir şekilde katılmalarını istiyoruz."

Ekicioğlu, Kırşehir'de kesme çiçek üretimi amacıyla da KOP'a destek projesi sunduklarını belirterek, hayata geçirilecek olan bu projelerle istihdama katkı yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü