Şehit Polis için Tören Düzenlendi

Kadınhanı ilçesinde trafik kazasında şehit olan polis memuru Erkan Kurşun'un cenazesi, törenin ardından memleketi Karaman'a gönderildi

Genel 17.07.2017, 18:32 17.07.2017, 20:05
Şehit Polis için Tören Düzenlendi

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde, minibüsün çarpması sonucu şehit olan Karaman'lı trafik polisi Erkan Kurşun için tören düzenlendi. Konya Emniyet Müdürlüğündeki törene, şehidin eşi Suna, kızı Alanur, Konya Valisi Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, askeri ve mülki erkan, şehidin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
İl Emniyet Müdürü Yaman, yaptığı konuşmada, 16 Temmuz'da polis memuru Battal Yıldız'ın İstanbul'da hain bir saldırı neticesinde şehit olduğunu söyledi.
Şehit Yıldız'ın şehadet haberinin ardından, Kadınhanı'nda vatana hizmet ettiği sırada Erkan Kurşun'un şehit olduğu haberini almanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Yaman, "Battal Yıldız ve Erkan Kurşun kardeşimizin şehadet haberini almanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Onlardan ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz. Ancak dinimizde peygamberlikten sonra en yüce mertebenin şehitlik olduğu bilinciyle yüreklerimizi teselli ediyoruz. Vatanımızın huzur ve güvenliği için can veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, İl Müftüsü Ali Akpınar dua okudu.

Şehidin naaşının cenaze aracına alındığı sırada kızı Alanur'un, "Baba gitme, beni bırakıp nereye gidiyorsun. Daha mezuniyetimi görecektin." sözleri, herkesi duygulandırdı. Törende şehidin yakınları güçlükle ayakta durdu.
Cenaze aracına kadar omuzlarda taşınan Kurşun'un naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Karaman'a gönderildi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü