Abdullah Gül Başbakanı Açıkladı

Abdullah Gül son veda resepsiyonunda önemli açıklamalarda bulundu. Gül günlerdir tartışılan Erdoğan'ın yerine kim geçecek sorusuna da açıklık getirdi. Konuşmasında Davutoğlu'nun yeni başbakan olacağını işaret etti.

GÜNCEL 20.08.2014, 17:37 20.08.2014, 17:47 M. Ali
Abdullah Gül Başbakanı Açıkladı
 Ayrıca ifadelerine şunları da ekledi, "Gördüğüm kadarıyla Davutoğlu görevi devralacak, Davutoğlu umarım başarılı olur bizim cenahta bana karşı saygısızlıklar oldu" dedi.


Davutoğlu'nu siyasete de devlet hayatına da kazandıranın kendisi olduğunu belirten Gül, AK Parti'ye ne zaman döneceği hakkında da; Politik kimliğime dönmemden daha doğal bir şey olamaz. Partiye ne zaman üye olacağım formalitedir, ben kurucuyum. Partimin başarılı olması için tecrübelerimi aktaracağım dedi.

 Başbakanı açıkladı

Partinin kongresi dediğiniz gibi ben Cumhurbaşkanlığını devretmeden bir gün önce olacak. Görüldüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet Bey. Ahmet Bey’i, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim. Başbakan olduğumda büyükelçi yaptım hatırlarsanız. Daha sonra Dışişleri Bakanlığı’nda yanımda oldu, beraber olduk. Bizden sonraki jenerasyonun, bizim dava akımı içerisindeki değerli isimlerinden birisi. Tabii ki, inanıyorum ki çok başarılı olur. Kendisinin başarılı olması Türkiye’nin başarısı olacaktır. Tabii ki hepimiz de birikimlerimizle destek oluruz.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü