Akgül: "Alnımızın Akıyla İfademizi Verdik"

Karaman'ın tanınmış iş adamlarından Musa Akgül FETÖ soruşturmaları kapsamında verdiği ifade ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 16.06.2017, 18:02 16.06.2017, 18:13 Ferhat KOÇ
Akgül: "Alnımızın Akıyla İfademizi Verdik"

"Dedikodulara mahal vermemek adına bu açıklamayı yapma zaruriyeti hissettim" diyen White Rose Yönetim Kurulu Başkanı Musa Akgül çalıştığı bir firmanın FETÖ bağlantısı iddiları olması nedeni ile ifadesine başvurulduğunu söyledi.

TUTUKLANMADIK SADECE İFADE VERDİK

Akgül açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 2011 yılında devlet tarafından verilen yurt dışı katalog basım desteğinden faydalandık. Bu kapsamda ürettiğimiz ürünlerin ingilizce, arapça ve rusça olmak üzere 3 dilde kataloğunu hazırlatıp, olması gerektiği gibi bayilerimizin bulunduğu ülkelerde dağıtımını sağladık. Fakat bu katalogları hazırlattığımız İstanbul'daki reklam firmasının devlet bürokrasisinde bulunan bazı FETÖ mensubu kişilerle irtibatlı olması iddiaları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında ifademize başvuruldu. Yani biz tutuklanmadık sadece ifade verdik. Neticede İzmir merkezli yürütülen soruşturmada ben ve finans birimimizden iki şirket mensubum ile İzmir Mali Şubeye ifade verdik. İfadelerimize müteakiben Karaman'a geri döndük. Hiç bir şekilde hakim karşısına çıkmadık. Adli Kontrol şartı dahi olmaksızın üzerimizde hiç bir kısıtlama olmadan ticari ve kişisel hayatımıza devam ediyoruz.

BU ÇORBAYA SİNEK DÜŞTÜ

Bundan bir kaç yıl önce mali şube yine aynı konuyu soruşturmuştu. Biz o zaman "Bu çorbaya sinek düştü" diyerek devletten aldığımız desteği hiç bir zorunluluk olmamasına rağmen geri ödemiştik. İtilaflı, problemli işlerden hep uzak durduk. Firma olarak genel prensibimiz her zaman doğruyu yapmaktır. Yasalara, işçi haklarına, insani durumlara her zaman hassasiyet gösterdiğimizi söylememiz lazım.

AK SÜTTEKİ AK KILI AYIRMAK

Devletimiz ve milletimizin zor bir sınavdan geçtiği muhakkak. Necip Fazılın ifadesi ile "Ak sütün içinde ak kılı ayırmaya çalışıyoruz." Bunu da Cumhurbaşkanımızın dediği gibi at izinin it izine karıştığı bir ortamda başarmaya çalışıyoruz. Elbette kolay olmuyor, olmayacak. Ülkemiz bir darbe atlattı. Bu basit bir mesele değil. Daha önceki darbelerde binlerce insan öldürüldü, kayboldu. Bu noktada vatandaş olarak elimizden gelen tek şey bildiklerimizi anlatmak ve Allah'tan devlet büyüklerine, hakimlere, savcılara feraset dilemek. 
Bizi bilenler bilir ki; her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Bundan sonrada tavrımızda herhangi bir değişiklik olmadan aynı milli duruşumuzu muhafaza edeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü