BAKAN ELVAN DEMOKRASİ NÖBETİNDE KARAMANLILARLA BULUŞTU

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, vatandaşların demokrasi nöbetine destek vermek üzere Karaman’a geldi.

GÜNCEL 29.07.2016, 08:30 29.07.2016, 13:39 M. Ali
BAKAN ELVAN DEMOKRASİ NÖBETİNDE KARAMANLILARLA BULUŞTU

 Meydanlardaki demokrasi nöbeti devam ederken, darbeye karşı dün akşam (28 Temmuz Perşembe) bürokratların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla milli irade yürüyüşü yapıldı. Tren garından başlayan yürüyüş Aktekke Kent Meydanında sona erdi. Ardından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan halka hitap etti.

Meydanı dolduran vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “14 gündür bu meydanları bir an olsun boş bırakmayan tüm vatandaşlarımızı demokrasi ve milli iradeye sahip çıktıkları için kutluyorum. Bu darbe girişimi bir demokrasi bayramına dönüşmüştür. Sizlerle gurur duyuyoruz. İkinci bir emre kadar nöbetimiz bu meydanda coşkulu bir şekilde devam edecektir” dedi.

Darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye tepki gösteren Elvan, bu çete üyelerinin soruları çalarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldıklarını belirtti. Elvan konuşmasında şunları söyledi:

''Soruları çalıp TSK’ya giren askeri hainler, Yüce Allah'a ve Peygamberimiz (SAV) değil Pensilvanya'daki o terörist başının söylediklerine iman eden hainler milletimize karşı milletin silahlarıyla haince saldırmışlardır. Düşmanın yapmadığını bunlar yapmıştır. Ama bizim büyük milletimiz 15 Temmuz gecesi bu askeri kıyafetli teröristlere göğüslerini siper ettiler. Biz Türkiye uğruna ölmeye hazırız dediler. Bu vatan bizim, bu ülke bizim, bu bayrak bizim dediler. Batılı dediğimiz o gelişmiş ülkeler çok kötü bir sınav verdiler. Darbe girişiminin ilk saatlerinde biz darbeye karşıyız diyemediler. Demokrasi, demokrasi diyen ülkeler demokrasiden ne kadar uzak olduklarını o gece gösterdiler. Halbuki Türkiye’de 79 milyon vatandaşımız, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve bütün partilerimiz darbeye karşı dimdik ayakta durdular. Sadece partilerimiz değil tüm yazılı ve görsel basınımızda darbeye karşı yayınlarına devam ettiler, Allah onlardan da razı olsun. Olağanüstü hali, vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlükleri için, demokrasimizi korumak için o darbeci FETÖ’cülere karşı ilan ettik. Olağanüstü hal çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan o darbecilerin kökünü kazıyacağız.”

Terörist başı Fetullah Gülen'in, batıya hizmet ettiğini itiraf ettiğini ifade eden Bakan Elvan, ''Pensilvanya’daki vatan haini, 'Ben bugüne kadar batıya hizmet ettim. Bundan sonra da batıya hizmet etmek istiyorum' dedi. Türkiye dışında her yere hizmet etmiş bu terörist başı, kendisi itiraf ediyor'' diye konuştu. Elvan konuşmasının sonunda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, artık evlerinize gidin diyene kadar da demokrasi nöbeti tutmaya devam edileceğini ifade etti.

Meydanda bulunanlara bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da yaptığı selamlama konuşmasında: “14 gündür bu meydanları bir an olsun boş bırakmayan tüm vatandaşlarımızı demokrasi ve milli iradeye sahip çıktıkları için kutluyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Bu darbe girişimi bir demokrasi bayramına dönüştü.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü