Başbakan'dan KOBİ'lere müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB Girişimcilik 2014 Ödül Töreni'nde konuştu. Başbakan, "İşletme başına 150 bin TL destek vereceğiz" dedi...

GÜNCEL 30.01.2015, 09:10 30.01.2015, 09:11 M. Ali
Başbakan'dan KOBİ'lere müjde
 İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından bazıları:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, girişimcilik destek programında kadın ve engelli girişimciler için yüzde 10 daha fazla destek uygulandığını hatırlatarak, "Bu uygulamadan bundan sonra şehit ve gazi yakınları da faydalanacak. Şimdiye kadar kadın ve engelli girişimciler için yüzde 10 olan desteği yüzde 20’ye çıkaracağız. Şehit ve gazi yakınları da bundan istifade edecekler" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rixos Otel’de düzenlenen ’3. Kobi ve Girişimcilik Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, kobilere özel bir önem verdiklerini belirterek, kobilerin sosyal uyum oluşturduğunu ve sağladıklarıyla ekonomik kalkınma ve sosyal barışın da temelini oluşturduğunu ifade etti. Kobilerin ekonomik gündemin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu ve böyle olmaya devam edeceğini anlatan Davutoğlu, kobilerin hem temel hedef kitle olduğunu hem de dayanılan en önemli sosyo-ekonomik temin olduğunu dile getirdi. Ekonomilerin gelişmesinde kobilerin ’omurga’ olduğunu söyleyen Davutoğlu, kobilerin G-20 dönem başkanlığının ana temasını oluşturduğuna dikkati çekti.

Davutoğlu, Ocak ayı içinde Paris, Berlin, Londra ve Zürih’te görüşmeler yapıldığını belirterek, "Bu görüşmelerde islamofobia başta olmak üzere, Londra’da, Davos’ta yaptığımız görüşmelerin ana gündem maddesi ekonomidir. Gördüğüm şu, Türk ekonomisinin kalkınmasına, kalkınmanın hızlanarak devam edeceğine ve faizlerin düşeceğine dair yaygın bir kanaat var" dedi.

Son on iki yılda gerçekleşen büyük dönüşümü en iyi kobilerin hissettiğine dikkati çeken Davutoğlu, 2002-2014 yılı kobilere sağlanan desteğin 2.6 milyar olduğunu bildirdi. Bir ülkede ekonomik istikrarın göstergesinin kobiler olduğuna işaret eden Davutoğlu, 1990’lı yıllarda siyasi krizler, istikrarsızlıklar olduğunu ve siyasi istikrarla kobiler arasında doğrudan ilişki olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü