BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN’IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çalışkan mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

GÜNCEL 28.10.2016, 09:51 28.10.2016, 12:21 M. Ali
BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN’IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın mesajı şu şekilde:

“Bu yıl, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümüdür.

Bundan tam 93 yıl önce millet olarak en zor şartlar altında bile nasıl yeniden ayağa kalkıldığını, ecdadımızdan bizlere emanet kalan ve her karışında atalarımızın kanları ile bulanan bu topraklar için can siper hane nasıl mücadele edildiğini tüm dünyaya gösterdik.

İşte bu milli duygularımızın asla kaybetmeden, 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün şekilde ifade ettiği gibi 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz

15 Temmuz tarihinde, Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanımızı işgal etmek isteyen zihniyet bir kez daha ortaya çıkmıştır. Dışarıdaki hain eller, içimizdeki kalleş işbirlikçilerini de kullanarak ülkemizde büyük bir kargaşa, iç savaş, huzursuzluk çıkarma gayesi ile harekete geçmiştir. Bu kalleşler ve işbirlikçileri devletimizin kararlı duruşu ve milletimizin, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, ülkemizin bağımsızlığı için verdiği eşsiz mücadele sayesinde hain amaçlarına ulaşamamışlardır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’e, ülke olarak her alanda hedeflerimize ulaşmış, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Gazilerimize de Allah’tan şifa diliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun"

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü