GENÇ MUCİTLERİN PROJELERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

TÜBİTAK tarafından finanse edilen öğrencilere araştırma alışkanlığı kazandırmak, bilimsel araştırmanın yöntem ve tekniklerini öğreterek geleceğin bilim adamları yetiştirmeyi amaçlayan 4006 Bilim Fuarlarında öğrenciler hazırladıkları projeleri ve çalışmaları anlattılar.

GÜNCEL 26.04.2016, 10:11 26.04.2016, 10:35
GENÇ MUCİTLERİN PROJELERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu projelerin sergilendiği “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nurettin Doğan’ın katılımı ile açıldı.Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleşen bilim fuarına İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nurettin Doğan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Bayır, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Ayrıca Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında da öğrencilerinin hazırlamış oldukları projeler ve çalışmalar davetlilerden tam not aldı.
Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, okul idaresi ve öğrenciler katıldı. Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Fuar açılışına ise İl Milli Eğitim Şube Mehmet Rıza Ayaz, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Öğrenciler bin bir emekle hazırladıkları projelerini sergileyerek tanıttı. Katılımcılar tek tek proje stantlarını gezerek öğrencilerin hazırlamış olduğu projelerle ilgili bilgi aldıİşte öğrencilerin hazırlamış oldukları bazı projeler ve çalışmalar şöyle;

Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Öğrencilerden Engelliler İçin Engelleri Kaldır Projesi

Fuarda en ilgi çeken buluşlardan biri Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu sesli dubalar oldu. İçerisinde park sensörleri bulunan dubalar sayesinde hem insanların kaldırım sonları gibi uygun olmayan yerlere araçlarını park etmesi engellenecek hem de engelli vatandaşlarımız kaldırımlarda daha rahat hareket etmesi sağlanacak.

Karaman’daki Yemek Kültürü Tanıtıldı

Karaman’a özgü tatlar ve lezzetlerde fuardaki yerini aldı. Mevcut yemek kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla öğrenciler tarafından sunumlar yapıldı.

Karaman’daki Bisküvi ve Gofret Sektörü de İncelendi

Bilim Fuarında ayrıca bisküvi ve gofret sektörünün sorunları incelenirken öğrenciler işletmelerin geliştirilebilmesi, hammadde ve pazarın önemi üzerinde durdular.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü