HAİNLİĞE KARŞI ORTAK BİLDİRİ İMZALANDI

Karaman’da ki kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, devlete yönelik gerçekleştirilen darbe girişimini kınayan ortak bir bildiriye imza attı.

GÜNCEL 21.07.2016, 10:37 21.07.2016, 14:13 Ferhat KOÇ
HAİNLİĞE KARŞI ORTAK BİLDİRİ İMZALANDI

Karaman halkının Aktekke Kent Meydanı’ndaki demokrasi nöbeti devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tüm yurtta olduğu meydanlar Karaman’da da boş bırakılmadı. Her akşam sabahlara kadar devam eden demokrasi nöbetinde dün akşam siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek ortak bildiri yayınladı. “Milli İradeye, Devletimize Yönelik Hain Darbe Girişimini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Milletimize Yönelik Saldırıları Şiddetle Kınayan Ortak Bildiri Metni” başlığını taşıyan kınama bildirisini; kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri imzaladı.

Darbe girişimine karşı vatandaşların hep birlikte teyakkuza geçtiğini ve bu bildirinin de bunun en güzel örneği olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "15 Temmuz 2016 tarihi tarihimize geçen en karanlık günlerden biri olduğu gibi aynı zamanda yüce milletimizin demokrasiye ve iradesine nasıl sahip çıkılacağını tüm dünyaya gösterdiği zafer günlerinden biridir. Ortak payda vatan olduğu zaman siyasi görüş fark etmeksizin omuz omuza meydanlarda boy gösteren aziz milletimiz alçaklara, hainlere, darbecilere karşı mesajını net bir şekilde vermiştir. Karaman’da ki idareciler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olarak demokrasiye zarar vermeye çalışan her türlü girişimi kınadığımızı, halkın iradesini yok sayanların karşısında olduğumuzu açıkça beyan ederiz. Milli iradenin yanında olduğumuzu ve milli iradeye yapılan her türlü eyleme karşı üzerimize düşeni yapacağımızdan zerre tereddüt etmeyeceğimizi belirtmek isterim” dedi.      

İŞTE İMZALANAN ORTAK BİLDİRİ

İlimizde bulunan farklı görüşleri olan siyasi teşkilatlar mensupları ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan hain darbe girişimini, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve milletimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz.

"Milletimiz bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş, kanlı darbe girişimi engellenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı da asla unutmayacağız.

Unutulmamalıdır ki milletimiz tek yürek ve tek vücut olarak, büyük bir cesaretle darbeye karşı haysiyetli bir duruş sergilemiştir. Milletimiz darbecilere gereken cevabı, dünyaya da gereken mesajı vermiştir. Darbe Kalkışmasına karşı sergilenen kararlılık Türkiye'de demokrasinin daha da yerleşmesi ve gelişmesi adına da son derece değerlidir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milli iradeye uzanacak her el, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır."

İlimizde bulunan farklı siyasi görüşleri olan  teşkilatların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaları da tarihidir, değerlidir, tarihe geçecektir. Bu ortak tavır ve ortak dil, milletimizi ve milli iradeyi daha da güçlendirecektir. Devletimiz,  milletimize ve egemenliğimize yönelik bu saldırıya girişenlere bedelini hukuk içinde en ağır şekilde ödetecektir. Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının en somut ispatı da işte bu ortak bildiridir. Bizler; Siyasi partiler ve Sivil Toplum Örgütleri olarak, farklı görüşlerimiz olsa da hepimiz tüm teşkilatlarımızla ve üyelerimizle milli iradenin yanındayız, milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen sahip çıkacağız. Milletimiz müsterih olsun.

Bir kez daha demokrasimize ve milli iradeye yapılan saldırıları, darbe girişimini, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve milletimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Demokratik tepki sınırlarını aşan, ülkemize yakışmayan şiddet eylemlerinden uzak durulmasını da halkımızdan rica ediyoruz. Darbeye direnirken vefat eden şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, milletimize geçmiş olsun diyoruz.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:01
Öğle 12:51
İkindi 16:33
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü