Karaman-Ulukışla Arası Tamamlanacak

Karaman’a çağ atlatacak önemli projelerden birisi olan hızlı tren projesi kapsamında Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı yapım ihalesi tamamlandı.

GÜNCEL 31.08.2016, 15:01 31.08.2016, 15:09 M. Ali
Karaman-Ulukışla Arası Tamamlanacak

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; “ Karamanımız için büyük önem taşıyan hızlı tren projesinde Karaman-Ulukışla hattı yapım ihalesi tamamlanmıştır. TCDD Genel Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında Kurban bayramı sonrasında sözleşme imzalanacak ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak. Şantiye kurulmasının hemen ardından çalışmalar başlayacak”

Hızlı Tren Çalışmaları Kapsamında Yeni Alt ve Üst Geçitler Yapılacak

Hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında yeni alt ve üst geçitlerin de yapılacağını ifade eden Başkan Çalışkan; “ Tren yolunun öbür tarafında kalan ve uzun yıllar boyunca şehirden kopuk bir şekilde yaşayan Larende, Sümer ve Yenişehir Mahallelerimizin bu sorununu, belediyemiz ve TCDD ile işbirliğinde yapılan Gökkuşağı ve Makro Üst Geçitleri ile büyük oranda çözmüştük.
Şimdi Karaman-Ulukışla hızlı tren çalışmaları kapsamında Kemal Kaynaş Stadyumu önünden, Buğday Pazarı civarına geçişin sağlanacağı yeni bir alt geçit yapılacak. Bu alt geçit 100. Yıl Caddesi (Çevre Yolu) ve tren yolunun altından geçilecek şekilde yapılacak.
Diğer yandan, Bifa Kavşağı olarak bilinen noktadan tren yoluna devam eden güzergâh üzerinde ise bir üst geçit yapılacak. Yapılan ve yapılacak olan bu alt ve üst geçitler sayesinde tren yolunun diğer tarafı şehirle bütünleşmiş olacak. Her iki geçit çalışması bu yıl Ekim ayı içerisinde başlayacak. Karamanımıza hayırlı olsun” dedi.




Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü