KARNELER ALINDI. HAYDİ TATİLE!

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere 17 milyon 588 bin 958 öğrenci karne alarak 3 aylık yaz tatiline başladı.

GÜNCEL 22.06.2016, 10:56 22.06.2016, 11:25 M. Ali
KARNELER ALINDI. HAYDİ TATİLE!

Karaman Devlet Hastanesi’nde Çocuk Gelişim Uzmanı ( Pedagog)olarak görev yapan Nazlı DOĞAN yaz tatilinin mutlu, verimli ve güzel bir şekilde geçirmek için her öğrencinin kendi üzerine düşen bir yaz tatili programı hazırlaması gerektiğini belirtti. Planlama ve hedef koymanın hayatımızın her alanında olması gerektiğini ifade eden Pedagog Nazlı DOĞAN “yaz programı hazırlarken dinlenmeye, gezmeye, arkadaşlıklara, eğlenmeye vakit ayrıldığı gibi dönem içerisinde akademik başarısı düşük olan derslerin telafisi de göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle okuldaki dersleri düşük ve ders konusunda eksiklikleri fazla olan öğrenciler bu tatili diğer arkadaşlarını yakalamada önemli bir fırsat olarak görmelidirler.” Dedi.

Nazlı Doğan Bu programı hazırlarken öğrencilere izleyecekleri yol haritası hakkında da şöyle konuştu:

1. Konu tekrarı yapmak

2. Eksik kalan konuları tamamlamak

3. Çalışılmış olunmasına rağmen zayıf hissedilen derslere ya da konulara yoğunlaşmak

4. Yeni konular çalışmak

5. Sınav hazırlığında olan öğrenciler; hem 8. sınıfa geçen hem de 12. sınıfa geçen öğrenciler için eksikleri tamamlama ders konularını tekrar etme, denemelerle kendilerini sınama yapmaları sonucunda sınava bir adım önde başlayacaklarını unutmamaları gerekir.”

Tatillerin sadece ders eksiklerini tamamlama olarak görülmemesini isteyen Uzman DOĞAN tatilin aynı zamanda öğrencilerin yeni şeyler keşfetmesinde kendi kişisel gelişimlerinde katkıda bulunacakları zaman dilimleri olduğunu kaydetti. Kişisel gelişim kavramı içerisinde en etkili gelişim aracının kitaplar olduğunu savunarak “bu tatilde okunacak her kitap yeni okyanuslara açılacak gemi niteliğinde olup öğrencinin bireysel gelişmesinde katkı sağlayacaktır. Kitabın başarı ile olan ilişkisi artık yadsınamayacak bir gerçek iken kitap okumaya karşı ilgisi olmayan öğrencilerin kalıcı başarıları yakalaması çok zor olacaktır.” Diye konuştu.

Çocuk Gelişim Uzmanı Nazlı DOĞAN “Peki, tatil demek yoğunluklu olarak ders çalışmak, tekrar yapmak ve kitap okumak mı demek? Tabii ki hayır! Senenin yorgunluğunun atılması, bedenin ve zihnin dinlenmesi ve rahatlaması da gerekir. Zaten okul olmadığından bunlara ayıracak bol bol vakit olacaktır. Bundan dolayı hazırlanılacak tatil programına zevk alınacak bir takım aktiviteleri de eklemek önemlidir.

Bu aktiviteler;

* Sevilen ve zararsız televizyon programlarının izlenmesi,

* Bilgisayar ile çalışma ve sınırlı oyun oynama,

* Yaz okuluna gidilmesi,

* Yakınların ziyareti,

* Arkadaşlarla bir araya gelip ortak bir takım aktiviteler yapılması,

* Sportif aktivitelere katılma

* Katkı sağlayacak geziler ve hobilere daha çok zaman ayrılması şeklinde olabilir.” Dedi.

DOĞAN son olarak tüm bunları yaparken ölçülü olmayı, ipin ucunu kaçırmamayı da hatırlattı. Tatilde öğrencinin sağlığına da dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak tatil boyunca alınan besinlere dikkat etmek, öğünleri düzenli ve zamanında yemek, kalkış ve yatış saatlerinin düzenli olmasına çalışmak ve riskli aktivitelerden sakınmak sağlık için oldukça önemlidir.” Diye ifade etti.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü