Kıskanmayın

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesinin doğal bir durum olduğunu belirtti, ihtilaf çıkarma gayretinde olanlara şu cevabı verdi: “Kıskanmasınlar. Siyasi kriz hesabına girmesinler. Biz onların bildiği siyasetçiler değiliz. Hem dava ahlakı hem devlet geleneği aynı kararlılıkla yürür”

GÜNCEL 28.01.2015, 10:18 28.01.2015, 10:20 M. Ali
Kıskanmayın
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısındaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesini eleştirenlere sert cevap verdi. Erdoğan’la tam bir uyum içinde çalıştıklarına işaret eden Davutoğlu, “Cumhurbaşkanımız'la aramızdaki bu uyumun bozulmasına hiçbir şekilde izin vermeyiz. Bizim siyasetimiz vefa siyasetidir, bir dava ahlakı ve bir devlet geleneği içinde hareket ederiz. Biz bütün bu kadrolar olarak yola birlikte çıktık ve istikametimiz de bellidir. Bu istikamet büyük ve yükselen güç Türkiye istikametidir. Bu istikametten bizi kimse koparamaz” dedi. AK Parti’ye kurucu genel başkanlık yapmış bir Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan’ın hükümetle yakın temas içinde bulunmasının gayet doğal olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi: 


HESAP VERECEK OLAN BİZİZ
“Kıskanmasınlar. Kimse herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanımız'la benim, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık ya da Bakanlar Kurulu arasında ihtilaf çıkacağı ve buradan hareketle de Türkiye’de bir siyasi kriz, onlara alan açılacağı hesabına girmesinler. Biz onların bildiği siyasetçiler, devlet adamları değiliz. Biz hem dava ahlakını hem devlet geleneğini aynı kararlılıkla sürdürürüz. Yine bu çerçevede bir yetki çatışması olduğundan bahisle birtakım istismarlara kalkıştılar. Cumhurbaşkanımız'la yaptığımız Bakanlar Kurulu toplantısı tam bir istişare, fikir zenginliği içinde cereyan etmiştir ama bütün hesap sorma ve sorumluluk anlamında muhatap Bakanlar Kurulu’dur. Bu konuda da -ola ki eleştirecek bir husus olursa- hiçbir şekilde Cumhurbaşkanımız'a izam edilemez, hesap verecek olan biziz. Cumhurbaşkanımız'la istişare ederek bu kararlı yola devam edecek olan da biziz. Buradan herhangi bir şekilde siyasi istismar konusu çıkarmaya kimse yeltenmesin.”

Ey Bahçeli TIR’lar basılırken neredeydin!

Başbakan Davutoğlu, MHP’nin istismar alanlarının ortadan kalkmakta olduğuna işaret etti, kendisine Kobani eleştirisinde bulunan Bahçeli’ye şu sözlerle yüklendi: “Kimse gocunmasın. Kobani’deki Kürt de, Telabyad’daki Arap da, Bayırbucak’taki Türkmen de bize tarihin mirasıdır. Eğer birileri Suriye içinde ve dışında onları istismar ediyorsa ister Araplar’ı istismar eden IŞİD terör yapsın, ister Kürtler’i istismar eden PKK terör yapsın hepsine karşı çıktık, karşı çıkmaya devam edeceğiz. Halka sahip çıkmamız onları istismar edenlere sahip çıkmamız anlamına gelmez. Ama şimdi sormak vakti değil mi? Sayın Bahçeli konuşuyorsun peki Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım götüren MİT TIR’larına bu ihanet çetesi operasyon yaptığında neredeydin? O TIR’lar mazlum, masum Türkmenler’e gidiyordu. Benim Toroslarımın devamı olan Türkmen obalarına gidiyordu. Niye sesini çıkarmadın? Niye o ihanet çetesinin yanında sonra da CHP ile birleşip çatı aday gösterip, o oyunlara girdin de bir kez dahi Suriye Türkmenleri’ne yardım konusunda bizim yanımızda durmadın?”

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü