KMÜ'de sayıştay denetçiliği konferansı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu ile Gençlik İnisiyatifi Topluluğu öğrencileri, "Bütçe Hakkı, Denetim ve Sayıştay Denetçiliği" konulu bir konferans düzenledi.

GÜNCEL 18.05.2017, 13:33 M. Ali
KMÜ'de sayıştay denetçiliği konferansı

Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker, KMÜ 15 Temmuz konferans salonunda, bütçenin, devletin gelecek belirli bir dönem içindeki gelir giderlerini tahmin eden ve bunların yürütülüp uygulanmasına izin veren, kamu faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine imkan veren bir hukuki tasarruf olduğunu söyledi.
Hangi kamu gelirinin toplanacağının belirlenmesi, mal ve hizmetlerin nereye harcanacağına ilişkin yetkiyi kullanma hakkının bir bütçe hakkı olduğunu ifade eden Çöker, şunları kaydetti:
"Devletin mutlaka bütçesi, geliri ve harcama yetkisi vardır. Bütçenin denetimi, bütçeyle verilen ödeneklerin muhasebe kayıtları esas alınarak yetkinin içeriğine uygun şekilde kullanılıp kullanılmayacağını araştırmaktır. Doğru bir işe, doğru kaynakların, doğru şekilde aktarılması gerekir. İşte bu yüzden idari denetleme Maliye Bakanlığı tarafından yapılırken hukuki denetim hem uygulama sırasında hem de uygulamadan sonra usule ve kanuna uygun şekilde harcama yapılıp yapılmadığı da Sayıştay tarafından yapılır."
Konferansa, Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, üniversite personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 30 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü