KMÜ’DE YÜKSEKÖĞRETİMİN GÜVENLİĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Yükseköğretimin Güvenliği’ konulu istişare toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNCEL 09.10.2015, 10:44 09.10.2015, 10:49 M. Ali
KMÜ’DE YÜKSEKÖĞRETİMİN GÜVENLİĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

 KMÜ Senato Odasında 7 Ekim Çarşamba günü düzenlenen Üniversite Güvenlik İstişare Toplantısına Karaman Valisi Murat Koca, İl Jandarma Komutan V. Yarbay Alper Durmaz, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt müdürleri, Emniyet müdür yardımcısı ve şube müdürleri katıldı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün “Üniversitelerde Güvenlik Tedbirleri” konulu genelgesi gereğince gerçekleştirilen toplantıda üniversite öğrencilerinin güvenliğini sağlamak amacıyla atılabilecek adımlar konuşuldu.

Üniversite, Emniyet Teşkilatı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yurt Müdürlüğü arasında koordinasyonu sağlamak üzere kurumları temsilen koordinatörlerin belirlendiği toplantıda üniversitenin ve öğrenci yurtlarının çevre güvenliğinin sağlanması, güvenlik personeline ‘temel hukuk, iletişim, halkla ilişkiler, kitle psikolojisi, stres yönetimi’ gibi konularda eğitim verilmesi, üniversite öğrencilerinin uyuşturucu madde kullanımı ve terör eylemleri hakkında dönem dönem bilgilendirilmesi gibi konular ele alındı.

İkincisi bahar yarıyılı başında gerçekleştirilecek olan toplantı dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle birlikte sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 13:00
İkindi 16:24
Akşam 19:04
Yatsı 20:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü