Kreşte mi Darp Edildi?!

Çocuğunun vücudunda bulunan morluklar artınca Kreşten şikayetçi oldu.

GÜNCEL 21.08.2017, 13:39 21.08.2017, 17:00 Ferhat KOÇ
Kreşte mi Darp Edildi?!
Son günlerde kreş ve çocuk bakım evlerinden gelen darp ve ihmal haberleri tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. İzmir'de bir kreşin servisinde unutularak küçücük bir çocuğun canına malolan ihmaller zinciri dikkatleri bu sektöre çevirdi. Karaman'da bulunan bir kreşle ilgili ihmal iddiaları ve şikayet olması kreş ve özel eğitim kurumları denetlenmiyor mu sorusunu gündeme taşıdı.
​Karaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün desteği ile 4 yaşındaki oğlunu okul öncesi eğitim veren bir kreşe yazdıran anne S.O. çocuğun vücudunda morluklar tespit etti.
Yeşilada Mahallesinde bulunan Özel Kreşe giden 2013 doğumlu A.B.'nin vücudunun muhtelif bölgelerinde oluşan morlukları gören Anne, çocuklar arasında olabilecek kavga veya oyunlarda meydana gelen darbeler yüzünden olabileceği nedeniyle ciddiye almadı. Fakat bir müddet sonra küçük A.B'nin vücudunda morluklar çoğalmaya başladı. Bunun üzerine Hastaneye giderek Darp Raporu alan Anne S.O. Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı olan ve Yeşilada Mahallesinde bulunan Özel Eğitim Kurumu ve Kreş hakkında Oğlu A.B.yi Kasten Yaralama iddiası ile şikayette bulundu.
Çocuğun gittiği Kurum ve yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunan Anne S.O.'nun ardından ilgili kurumla ilgili bir çok iddia gün yüzüne çıktı. Şikayete konu olan kreşte çocuklara 'karanlık oda cezası' verildiği ve çok sayıda bu yönde şikayet olduğu iddia edildi. Karaman Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Yetkililerin bu kurumla ilgili denetimleri yoğunlaştıması ve iddialar gerçek ise gerekli işlemin yapılacağını umut ediyoruz.

Yorumlar (10)
asuman 7 yıl önce
Madem böyle bir olay var kreşin adını neden vermiyor sunuz?. İlla herkes kendisimi yaşayarak öğrensin?Yetkililer hakkında suç duyurusu bile yapılmış ama isim yok!!!
Anne 7 yıl önce
Kreşin adını açıkça niye yazmıyorsunuz. Yazın ki herkes öğrensin. Eğer aynı kreş se benim de çocuğum orda ve bende bi takım sorunlar yaşadım.ben cocugumu alaçam insAllah şu anda mecburiyetten gidiyor aldığım gün zaten bende hesap soracağım. şimdilik susuyorum
Anne 7 yıl önce
Evet buz çocuklarımızı onlar tartakladın.darp ersin diye yolluyoruz ya oraya Allah b...... v.....
Anne 7 yıl önce
Yesilada mah bi kreş var zaten herkesin bildiği yer orası bende ıkı ay gönderdim ıkı ay bana yetti çokda sey duydum orası hakkında yakında cıkar işin aslı
özkan 7 yıl önce
sıkıntı yaşadın madem nasıl içine sindirip emanet ediyosun çocugunu geçmiş şimdi burda hesab sorucam diyosun hiçbir mecburiyet çocuğundan önemli olmamalı
özkan 7 yıl önce
benim kızım yaklaşık 1,5 sene bu adresdeki özel kreşe gitti ALLAH var biz çok memnun kaldık aslında bizim deil çocuklarımızın memnun kalması lazım kızım hala öğretmeniyle görüsür çokda sewiyor..
Anne 7 yıl önce
Ya hu yeşiladada kaç tane kreş var. Belli işte adını vermeseler bile
halil 7 yıl önce
hem morluklardan bahsediyor neden ilk zamanda müdale etmemiş aile de artmasını beklemiş anlayamadım doğrusu belki kreş hatalı ama çocuk üzerinde de ailenin bir ihmalli söz konusu...
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 13:00
İkindi 16:24
Akşam 19:04
Yatsı 20:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü