KTSO Online Sİsteme Geçtik Dedi Ama..

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay bir açıklama yaparak online sisteme geçildiğini iddia etti.

GÜNCEL 09.06.2017, 17:38 09.06.2017, 17:53 Ferhat KOÇ
KTSO Online Sİsteme Geçtik Dedi Ama..
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası üyelerin işlemlerini daha hızlı ve Odaya gitmeye gerek kalmadan yapması için Online Hizmetleri devreye soktuğunu iddia eden bir mail-haber yolladı. 
KTSO Başkanı Mustafa Toktay'ın açıklaması; “Daha önce Odalarca verilen belgelerin elektronik olarak imzalanmasıyla kanun değişikliği 26.03.2017 Tarih ve 30019 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Odamızın veri tabanı ve gerekli  protokollerin yapılmasıyla birlikte hazırlık aşamaları tamamlanmış olup; Odamızda verilen sicil kayıt ve faaaliyet belgelerimizin üyelerimizin odaya gelmesine gerek kalmadan sistem üzerinden alabilecekleri bir sisteme geçmiş bulunmaktayız. Bu belgeler 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca imzalı olup kamu kurum ve kuruluşlarında imzalı ve mühürlü belgenin yerine geçmektedir. Aynı zamanda bu sistem üzerinden üyelerimiz aidat borçlarını görebilecek ve borçlarını ödeyebileceklerdir. “www.ebelge.tobb.org.tr” adresine işletme ve firma yetkilileri adına üyelik açıldıktan sonra sisteme girerek e-belgelerini alabilecekleridir. 
Üyelerimiz adına daha iyi hizmet sunabilmek için getirilen bu yeniliğin üyelerimiz için kolaylık sağlayacağına inanıyor ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklindeki açıklamasından sonra online evrak almaya çalışan KTSO Üyeleri haber merkezimize sosyal medya vasıtası ile ulaştılar.
Yaklaşık 1 saat boyunca KTSO sitesinde Online İşlemler menüsünü aradığını belirten Esnaf, bir türlü sisteme giriş yapamadığını ve işlem yapamadığının şikayetini bize iletti. Yaptığımız araştırma neticesinde www.ebelge.tobb.org.tr uzantılı adresin TOBBın online hizmet verdiği bir sistem olduğunu öğrendik. Bu sistemede KTSO'dan girip işlem yapmak mümkün olmuyor. Karaman Ticaret Sanayi Odasının www.ktso.org.tr uzantılı adresinde Online İşlemler şeklinde bir giriş kısmı bulunmuyor. Online işlemlere girebilmek için haber metni içerisinde bulunan www.ebelge.tobb.org.tr linkini bularak tıklamanız gerekiyor.
Online İşlemlerden evrak alacak olan KTSO üyelerine kolaylıklar diliyoruz. 

Yorumlar (1)
Süleyman Kantar 7 yıl önce
HABER MANŞETTEN DÜŞÜNCE NERDEN BULACAĞIZ
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü