"SABAH NAMAZINI AYASOFYADA KILACAĞIZ"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’nin 28 Mayıs Cumartesi günü Ayasofya Camii önünde kılınacak sabah namazı programı ve Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu'nda yapılacak olan fetih şöleni nedeniyle Karaman Şube başkanı Şabettin Gezen yazılı basın açıklaması düzenledi.

GÜNCEL 25.05.2016, 16:12 26.05.2016, 01:24 Ferhat KOÇ
"SABAH NAMAZINI AYASOFYADA KILACAĞIZ"

Karaman Şube başkanı Şabettin Gezen açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “ Hepinizin malumudur ki, bu yıl gerek ülkemiz, gerek İslam dünyası, gerekse de dünya tarihi açısından fevkalâde önemi haiz olan İstanbul'un Fethi'nin 563. sene-i devriyesini idrak etmekteyiz. Bugün ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fethedecek kumandan ne güzel bir kumandan ve onun ordusu ne güzel bir ordudur’ müjdesini veren kâinatın efendisi peygamberimizin bir mucizesinin tahakkuk ettiği gündür.
Toplumun her türlü kültürel, tarihî ve manevî mirasının korunması, yaşatılması hususunda kendine düşen yükümlülükleri ve tüm imkanlarını kullanarak yerine getiren Anadolu Gençlik Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da fethin anlamından planlı, programlı şekilde adım adım uzaklaştırılan gençliğimize fethi anlatmak için ülke çapında faaliyetler düzenliyoruz. Yirmi bir yaşında çağ açıp çağ kapatan Fatih’i, günümüzün Fatihleri ile buluşturup Yeni bir dünyanın kurulması için çalışmalarına aksiyon katma gayretindeyiz. Program ülkemizin bütün illerinden ve dünyanın her tarafından gelecek olan bir milyon kişi ile Ayasofya Camii önünde kılınacak sabah namazıyla başlayacaktır. “Fethin ve yeni bir dünyanın kurulmasının sembolü olan Ayasofya Camiinde kılınacak namaz ayrı bir önem ihtiva etmektedir” diyen Gezen, “Namaz sonrası kısa bir İstanbul gezisinin ardından Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu’na geçilerek Fethin anlamına dair genel merkezimizin hazırladığı etkinlikler izlenecektir. “Fetih kutlamalarımız saat 17.00'de başlayacaktır. Kur'an-ı Kerim ziyafeti, ezgi ve marşlarıyla sanatçılarımız, Kum Sanatı Gösterisi, Muhteşem Fethin canlandırılması, mehteran ve havai fişek gösterileriyle fetih heyecanını tekrar yaşayacağız” diye devam eden Gezen açıklamalarını “Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi olarak Lise, üniversite ve hanımlar komisyonlarımız öncülüğünde İstanbul’a servisler kaldırılacaktır” şeklinde sürdürdü. Fetih şuurunun tekrar yaşanacağı bu ortama tüm halkımızı davet eden Şabettin Gezen, Ahlak ve maneviyatın hakim olduğu yeni bir dünyayı kurmak için Karamandaki Fatihlerimizi bekliyoruz” dedi. Açıklamalarını “İrtibat için Anadolu Gençlik Derneği Karaman şubemizle irtibat kurabilirsiniz” şeklinde tamamladı.

İRTİBAT TELEFONLAR

0.543 682 98 67 - 0.505 758 51 23

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü