TDK'nın Dil Bayramı Karaman'da Yapılacak

Türk Dil Kurumunun Türk Dil Bayramı 84. Yıl Kutlamaları İlimizde Yapılacak.

GÜNCEL 23.09.2016, 16:12 23.09.2016, 16:55 M. Ali
TDK'nın Dil Bayramı Karaman'da Yapılacak

Her yıl Tük Dil Kurumu kuruluş tarihi olan ve seminer ve toplantılar şeklinde kutlaması Ankara'da yapılan Türk Dil Bayramı, 84. yıl kutlamalarını Karaman'da yapacak. Kutlama programına günler kala Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesine bu yıl yapılacak olan programı Karaman'da yapılmasının teklif edildiği ve Valilik ve Belediye tarafından memnuniyet karşılanarak hazırlıklara başlandığı bilgisi verildi. 26 Eylül Pazartesi günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde bulunan salonlarda seminer ve oturumlar şeklinde planlanan kutlamaların Mayıs ayında yapılan gerçek Tirk Dil Bayramlarına ön hazırlık olması planlanıyor.
Karaman Valiliğinden Yapılan Açıklamada;
Karaman Valiliği, Türk Dil Kurumu ve Karaman Belediyesi' nin ortaklaşa düzenlediği, 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak olan kutlama programında farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla Türkçe Dili üzerine paneller düzenlenecektir.
Türk dilinin öz zenginliğini meydana çıkarmak, onu dünya dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmek amacıyla kurulan Türk Dil Kurumu; halk tarafından benimsenmemiş yabancı kelimelerin kullanımdan çıkarılarak Türkçe kelimelerin yaygınlaşmasını sağlamak, yazı dili ile konuşma dilinin aynı olmasını sağlamak, Türkçenin zenginliğini ortaya koyarak Türk dilinin dünya üzerindeki saygınlığını artırmak ve Türkçeyi bilimsel ve ekonomik alanlarda da etkili zengin bir dil haline getirmeyi amaçlamaktadır.
Türk Dil Bayramı ulusal düzeyde bu yıl ilimizde kutlanacaktır.
Tüm Karamanlı hemşerilerimiz Türk Dil Bayramı Kutlama Etkinliklerine davetlidir.




 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü