TEKNOKENT’TE İMZALAR ATILDI

Karaman’ın marka şehir olması yolunda büyük önem arz eden Teknokent Projesi hayata geçiriliyor. İlimizde Teknokent kurulmasına yönelik kuruluş sözleşmesi imzalandı.

GÜNCEL 31.08.2016, 09:50 31.08.2016, 09:51 M. Ali
TEKNOKENT’TE İMZALAR ATILDI

İmza törenine; Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bakanlar Kurulu Kararı ile 24.06.2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karaman Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (TGB) şirketleşme yolunda önemli bir adım atılmıştı.

29 Ağustos.2016 Pazartesi günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, şirket yöneticileri tarafından Vali Tapsız’a değişen sözleşme maddeleri hakkında bilgiler verilmesinden sonra sözleşme metni TGB Yönetici Şirket Yönetim Kurulu üyeleri tarafından imzalandı.

Başkan Çalışkan; “Teknokent, Karaman İçin Önemli Bir Fırsattır”

Teknokent ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Teknokent ile Organize Sanayi Bölgesi ve Üniversite arasında bir köprü kurularak; vasıflı eleman artışına katkı sağlanmış olacaktır. İş imkânlarının arttırılarak beyin göçünün engellenmesi, Sanayi bölgesinde üretilen ürünlerin kalitelerinin artırılması gibi bölge ekonomisine olumlu etkileri olan Teknokent, Karaman için önemli bir fırsattır.”

Teknokent kuruluş sözleşmesi, atılan imzaların ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığına gönderilecek. Bakanlığın sözleşmeye onay vermesi halinde kuruluş sözleşmesi Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürütülen Teknokent, Organize Sanayi Bölgesi'nde 24 bin 35 m2’lik bir alana kurulacak.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü