TRSM Hastalarına Model Uçak Yapımı Etkinliği Başladı.

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Karaman Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), hastalarının tedavi ve terapisi için sürdürdükleri uğraşı etkinliklerine model uçak yapımını da ekledi.

GÜNCEL 28.10.2016, 09:22 28.10.2016, 12:20 M. Ali
TRSM Hastalarına Model Uçak Yapımı Etkinliği Başladı.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mustafa BAYRAKTUTAN yaptığı açıklamada, aktivite ve meşguliyet terapisi gibi uygulamaların kronik ruhsal hastalıkların tedavisinde ve tedavi uyumunun artırılmasında gerekli olduğunu belirterek bu konuda ki etkinlik çeşitliliğinin arttırılmasında grup halinde de yapılan uğraşı eğitimlerinin önemli bir yer kapladığını ifade etti.

Sportif havacılığı sevdirmek, hafızayı ve dikkati geliştirmek, problem çözme ve akıl yürütme becerilerini geliştirmek, grup çalışması yapabilmek, ince motor becerilerinin gelişimini sağlamak, el ve göz koordinasyonu kurmalarına destek olma amacı ile başlatılan Model Uçak Yapım Etkinliğinin, İlimiz de yaşayan, gönüllü destekçi ve usta öğretici M. Saim BAŞARAN ‘ ın katkılarıyla başladıklarını bildirdi.

Dr. Mustafa BAYRAKTUTAN M Saim BAŞARAN ’a TRSM hastalarına verdiği desteklerinden ötürü teşekkür ederken model uçak yapımı etkinliğinde yapılan maket uçakların önümüzdeki günlerde uçurulması için de özel bir program hazırlayacaklarını hatırlattı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü