TURİZM BİLGİ MERKEZİ, KARAMAN’A ÇAĞ ATLATACAK

MEVKA Genel Sekreteri, Dr. Ahmet Akman ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, projeleri yerinde inceledi.

GÜNCEL 28.04.2016, 14:28 28.04.2016, 14:32
TURİZM BİLGİ MERKEZİ, KARAMAN’A ÇAĞ ATLATACAK
Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Belediyesi tarafından MEVKA’ya Güdümlü Proje kapsamında sunulan ve yapımı devam eden Karaman Fuar Alanı ve Kongre Merkezi ile projesi devam eden Karaman Turizm Bilgi Merkezi’nde incelemelerde bulunarak projeleri yürüten ekiplerden bilgiler aldı.
İncelemelerin ardından projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, “Karaman Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Projesi, Karaman’ın sanayi, üretim, gıda, turizm alanlarında sahip olduğu potansiyelin daha etkili olarak kullanılması, Karaman’ın tanıtımının daha iyi yapılmasına ve aynı zamanda ekonomik gelir elde etmesine yönelik son derece önemli bir proje. Bacasız sanayi olarak nitelendirdiğimiz fuarlar, mal ve hizmet üreticilerinin ve tüketicilerinin belli zaman ve mekân dilimi içerisinde buluştukları bir pazar niteliği taşımakta ve düzenlendiği alanda sosyal, kültürel ve ekonomik faydayı da beraberinde getirmesiyle birlikte gerçekleştirildiği ile ve bölgeye de olumlu katkılar sağlamaktadır. Ajansımız desteği ile Karaman Belediyesi tarafından hayata geçirilecek bu fuar ve kongre merkezi de çok amaçlı olup her türlü sosyal-kültürel faaliyetin yapılacağı bir mekân olarak tasarlanmış durumda.  Karaman Turizm Bilgi Merkezi Projesi ise, hem inanç turizmi hem de tarihi, kültürel ve doğa güzellikleri açısından önemli bir potansiyele sahip olmasının yanı sıra Karamanoğulları’na yaklaşık 230 yıl başkentlik yapan Karaman’ın turizm noktasındaki bu potansiyelinin çok daha etkin kullanılmasına yönelik olarak hazırlanan bir proje konumunda. Turizm alanında bu denli avantaja sahip olan Karaman’ın yeteri kadar turist çekememesi gerçekten üzücü bir durum. Yapılan araştırmalar, bu durumun en büyük sebebinin Karaman’ın tanıtımının yeteri kadar yapılamamasından ve ilin değerlerini turizm profesyonellerine ve potansiyel turistlere anlatamamasından kaynaklandığını ortaya koymuştur. Bu eksiklikten hareketle yola çıkılarak hazırlanan proje kapsamında hayata geçirilecek olan Turizm Bilgi Merkezi, Karaman’a gelen turistlerin her türlü turizm değeri, konaklama, yeme içme ve ulaşımı hakkında bilgi aldığı bir mekân olacaktır.
Bu vesile ile ajansımız tarafından desteklenen her iki projenin de tam anlamıyla hayata geçirilmesiyle birlikte şehrin ve bölgenin ekonomisine, turizmine önemli getirileri olacağına dair inancımızı bir kez daha dile getirmek ve bölgemizde katma değer oluşturacak yeni projelere desteğimizin süreceğini ifade etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.  

 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü