Üst akla çalışıyorlar

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda muhtarları ağırlayan Erdoğan, bir üst aklın hem bazı partileri hem de örgütleri talimatlarıyla yönlendirdiğini söyledi. Erdoğan, “Siz Türkçü ya da Kürtçü parti zannediyorsunuz, dini cemaat zannediyorsunuz ama bakıyorsunuz, aslında üst akla çalışıyorlar” dedi

GÜNCEL 28.01.2015, 10:30 28.01.2015, 10:32 M. Ali
Üst akla çalışıyorlar
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de ağırladığı 406 muhtara hitap etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ‘Muhtarlar Toplantısı’ndaki konuşmasında Erdoğan, çözüm sürecini adalet zemininde, hiçbir kesimi rencide etmeden sürdürme gayretinde olduklarını söyledi. Kardeşlik projesinin bir ‘pazarlık süreci’, ‘al-ver süreci’ olmadığının altını çizen Erdoğan, herhangi bir tavizin de sözkonusu olmadığını kaydetti. “Şehitlerimizin hatırasını incitecek, gazilerimizin vicdanını yaralayacak hiçbir adıma asla fırsat tanımayız” diyen Erdoğan, çözüm adına gelinen noktada milletin umudunun arttığına işaret etti. Süreci bozmak isteyen çok sayıda odak bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Rahat durmuyorlar. ‘Güçlenen bir Türkiye’yi nasıl zayıflatırız veya ‘Güçlü bir Türkiye asla olamaz’, dertleri bu. Biz de inadına, ‘yeni Türkiye, güçlü Türkiye’ diyoruz, bu olacak” ifadelerini kullandı. 


MİLLET KÜÇÜMSENEMEZ
Gezi Parkı adıyla sahnelenen oyunun büyük Türkiye’yi sabote etme girişiminden başka bir şey olmadığını ifade eden Erdoğan, 17/25 Aralık darbe girişimlerini de hatırlattı; milletin, oynanan oyunu görüp dimdik duruş sergilediğini kaydetti. Cumhurbaşkanlığı seçimini, 14 partinin ortak aday göstermesine rağmen yüzde 52 oyla kendisinin kazandığını hatırlatan Erdoğan, “Bu tabii bir şeyi gösteriyor; milletin ferasetiyle oynanmaz ve millet küçümsenmez, sandık küçümsenmez, her şey orada” dedi. Türkiye’nin büyümesini istemeyen çevrelerin yeni sabotaj girişimleri planladığına işaret eden Erdoğan, özellikle muhtarlardan, oyunlara karşı uyanık olmalarını istedi. Erdoğan, partileri yönlendirerek ülkeye yön vermeye çalışan üst akla ise şu sözlerle dikkat çekti: 
BİR BAKIYORSUNUZ BAŞKA...
“Bir üst akıl, Türkiye’de belli kesimi, belli siyasi partileri, belli örgütleri verdiği talimatlarla vazifelendirerek Türkiye aleyhine çalıştırıyor. Siz Türkçü parti zannediyorsunuz ama bakıyorsunuz, onlar aslında üst akla çalışıyorlar. Siz Kürtçü parti zannediyorsunuz ama bakıyorsunuz onlar aslında üst akla çalışıyorlar. Siz dini cemaat zannediyorsunuz, hizmet örgütü, yardımlaşma örgütü zannediyorsunuz ama bakıyorsunuz onlar halk için ya da Hakk için değil patronları olan üst akıl için çalışıyorlar. Ne üst aklın ne de onların maşalarının, bu ülkenin istikametini tayin etmelerine inşallah hep birlikte müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin istikametini artık sadece millet belirleyecek.”

Kobani’yi kim onaracak?

Türkiye’nin yardımlarıyla adeta kaderi değişen Somali’ye yaptığı ziyareti anlatan Erdoğan, Albayrak Holding tarafından işletilen Mogadişu Limanı sayesinde Somalililerin gelir elde ettiğini söyledi. Erdoğan TİKA, TOKİ, Sağlık Bakanlığı, Kızılay, THY, TRT ve Anadolu Ajansı ile Somali’de yeralan Türkiye’nin bu ülkeye sömürge değil, kardeşlik gözüyle baktığını da dile getirdi. Türk büyükelçiliğinin Mogadişu’da denize sıfır noktada 80 dönümlük arazide yapıldığını hatırlatan Erdoğan, diğer büyük devletlerin ise elçilik faaliyetini konteyner içinde sürdürdüğüne işaret etti. Erdoğan, ziyareti öncesi canlı bomba saldırısı yapıldığına da dikkat çekerek, “Heyetimize çeşitli tehditler savruldu. Dedik ki biz geri adım atmayacağız. Biz yola çıktık ve gideceğiz dedik ve gittik. Ölümü öldürene ölüm hiçbir şey yapamaz, korkuyu korkutanlara korku hiçbir şey yapamaz bunu böyle bilmemiz lazım. Eğer biz korkup Somali’yi herkes gibi kendi kaderiyle başbaşa bırakırsak yarın bize toprağın altındaki şehitlerimiz bunun hesabını sorar, Allah bize bunun hesabını sorar. Büyük devlet olmanın sorumluluğu budur. Biz de korkmuyoruz ve korkmayacağız” ifadelerini kullandı. 
SOMALİ İÇİN KILINI  KIPIRTADAN YOK
Somali’deki insanlık dramını çözmek için kimsenin kılını bile kıpırdatmadığını ifade eden Erdoğan, Kobani sözkonusu olduğunda ise adeta dünyanın ayağa kalktığına dikkat çekti. Erdoğan, “Küçük bir yerleşim yeri için bütün dünya işbirliği yapıyor. Oradan ayrılıp gelenler bize geliyor. 200 bin insan. Biz onları zaten burada ağırlıyoruz. Orayı bombalıyorlar. Şimdi bugün de bakıyoruz, maşallah çiftetelli oynuyorlar. Ne olmuş? Oradan DEAŞ çıkmış. Tamam da o bombaladığınız yerlebir olan yerleri yeniden kim onaracak? İşin geleceğinin hesabını kimse yapmıyor. Halep, Gazze, Mogadişu denildiğinde de hiç kimse ilgilenmiyor” diye konuştu.

Yakarak seviyorlar

2015 genel seçimleri öncesi Güneydoğu’da “Oyları filanca partiye vereceksiniz, aksi takdirde oraları yakıp yıkarız” şeklinde tehditler gelebileceğine dikkat çeken Erdoğan, bunlara karşı cesur olunması gerektiğini kaydetti. Yüksekova’daki havalimanı inşaatında makinelerin yakıldığını hatırlatan Erdoğan,  “Siz nasıl oluyor da Hakkari’yi seviyorsunuz o zaman? Yol, okul, hastane yapan biz ama engelleyen ne yazık ki ‘Ben Kürdüm’ diyenler” diye konuştu.

O manşet silinmedi

Erdoğan, Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen 406 muhtara “Sizi milletin evinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi. Siirt’te okuduğu şiir nedeniyle 23 Eylül 1998’de hakkında 10 ay hapis cezası verildiğini anlatan Erdoğan, 28 Şubat medyasınca bu haberin “Muhtar bile olamaz” başlığıyla duyurulduğunu hatırlattı, “1998’te atılan bu başlık hem şahsen benim hem de milletimizin hafızasından hiç çıkmadı" dedi. 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü