KAAT-I SANATI KURSLARI..

Gençlik Merkezi Kaat-ı Sanatını gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.

KÜLTÜR SANAT 05.05.2015, 22:51 05.05.2015, 23:11 Ferhat KOÇ
KAAT-I SANATI KURSLARI..

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine ücretsiz kursları ile devam eden Gençlik Merkezi Kaat-ı Sanatını gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.
Karaman Gençlik Merkezi bünyesinde açmış olduğu ücretsiz kurslar ile diğer el işçiliği sanatlarında olduğu gibi Türk-İslam sanatlarının Karaman halkına tanıtılması, toplum içinde yayılması ve bunun diğer el sanatlarında olduğu gibi belirli bir düzeye ulaştırılması hedefliyor. Karaman Gençlik Merkezi yeniliklerine bu dönem yeni yerinde, yeni branşlar ile başladı.
Karaman Gençlik Merkezi bünyesinde bu dönem eğitmen Abdulkadir İlik nezaretinde Perşembe ve Cuma günleri saat 17.00-19.00 ile Cumartesi ve Pazar günleri saat 13.00-16.00 arasında verilen eğitimlere yaklaşık 25 kursiyer katılıyor. Kayıtlar, yeni Gençlik Merkezinde alınmaya devam ediyor.

“Kaat-ı Sanatının İncelikleri Öğretilecek”

Karaman Gençlik Merkezinde Kaat-ı Sanatı Usta Öğreticisi Abdulkadir İlik tarafından verilecek eğitimde, Kaat-ı Sanatının temel kuralları ve incelikleri öğretilecek. Sanatın Klasik örnekleri incelenerek, uygulamalar yapılacak. Gençlik Merkezinde verilen kaliteli eğitimlerinin ardından kursiyerlerle birlikte Katı Sanatı’nın kendisine özgü motifler işlenecek.

“Herkes Kendi Evini Dizayn Edebilecek”

Katı Sanat-ı ile ilgilenen kursiyerlerin evde ve kurs merkezinde yapmış oldukları ürünleri yılsonunda sergileyip, kendi yapmış oldukları eserleri satıp para kazanabileceklerini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Gençlik Merkezimizde ücretsiz olarak verilen Kaat-ı Sanatına katılan kursiyerler yaptıkları ürünleri istekleri doğrultusunda kendi ev dekorasyonlarında kullanabilecekler” diye konuştu.


Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü