Kiraz Mevsimi Kısa Sürdü

Ermenek'in tanıtımına ve Turizmine büyük katkısı olması beklenen Kiraz Mevsimi filmi Yapımcısı sponsorluk desteği sözlerinin yerine getirilmediğini iddia etti.

KÜLTÜR SANAT 12.09.2017, 17:59 12.09.2017, 19:25 Ferhat KOÇ
Kiraz Mevsimi Kısa Sürdü
Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen Kiraz Mevsimi filmine destek olmadıkları yönündeki paylaşımlara tepki gösterdi. Yapımcı Ramis Tanacı’nın sponsorluk desteğinin Ermenek Belediyesi tarafından yerine getirilmediğini sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak duyurması üzerine Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, belgeler ve ödeme evrakları ile bir açıklama yaptı.

81bin TL üzerinde bir harcama yapıldığını belgeler ile ispatlayarak sosyal medya üzerinden cevap veren Başkan Sözkesen; “Tarafımızdan yapılan söz konusu sponsorluk harcamalarının tüm belgeleri mevcut olup, istenildiği takdirde paylaşılacaktır.” dedi.

Sosyal Medya üzerinden karşılıklı açıklamalar üzerine Ermenekliler de yorumlar yaparak Başkan Sözkesen’e destek oldular. Diğer taraftan Kiraz Mevsimi isimli filmin Ermenek’in turizmine ve tanıtımına ne denli bir katkısı olacağı da farklı bir tartışma konusu oldu. Bazı yorumlarda paranın boşuna harcandığı şeklinde serzenişler yazılarak hem yapımcıya hem de Başkan Sözkesen’e tepki gösterenlerde olduğu gözlendi.

Ermenek için tanıtım ve turizm katkısı olması beklenirken tarafların birbirine yönelik suçlamaları sonrası Kiraz Mevsimi filmi Ermenek’in Tanıtımına nasıl bir katkısı olacak?

BAŞKAN UĞUR SÖZKESEN’in AÇIKLAMASI

Bölgemizde Temmuz ayı içerisinde çekimleri tamamlanan Kiraz Mevsimi filminin yapımcısı Ramis TANACI ‘nın sosyal medya hesabında söz verilen sponsorluk desteğinin yerine getirilmediği ile ilgili paylaşımını esefle karşılıyorum.
Söz konusu yazılanlar gerçeği yansıtmadığı gibi kamuoyuna karşı verilen sözlerin tutulmadığı şeklinde bir ithamda bulunularak kamuoyunun tarafımıza karşı yanıltılması çabası içerisinde olunduğunun görülmesi üzerine aşağıdaki açıklamaları yapma gereği duydum.

1- Kiraz Mevsimi Filminin yapımcısı Ramis TANACI 18.05.2017 tarihinde kendi imzasıyla ERMENEK BELEDİYE BAŞKANILIĞINA verdiği dilekçe ile taleplerini bildirdi.

a) Günlük 20 Lt. Motorin Yakıt,
b) Günlük 12 Kişilik konaklama
c) Konya – Ermenek arası gidiş ve geliş yolcu transferi,
d) Günde 3 öğün olmak üzere 50 kişilik yemek ihtiyacının karşılanması,
e) Filmin bütçesi içerisinde kullanılmak üzere nakdi destek verilmesi,
2- Yukarda bahsi geçen talepler doğrultusunda Belediyemizce karşılanan giderler ise;
a) Toplamda 2189 Litre Motorin yakıt (günlük 91,2 litre) verilmiştir.
b) Belediyemiz konukevinde kahvaltı dâhil olmak üzere 23 kişi 24 gün boyunca ücretsiz olarak konaklamışlardır.
c) Konya – Ermenek arası gidiş ve geliş yolcu transferi için minibüs kiralaması yapılmış ve bu kiralama için yakıtı Belediyemize ait olmak üzere 11.800 TL ödeme yapılmıştır.
d) Sabah kahvaltıları Konukevinde olmak üzere öğlen ve akşam yemekleri için yemek şirketi ile anlaşılarak yemek şirketine 18.800 TL ödeme yapılmıştır.
e) Filmin bütçesi içerisinde kullanılmak üzere Belediyenin de bütçesi düşünülerek şahsım tarafından nakdi olarak 5.000 TL hibe edilmiştir.
Bunların haricinde;
3- 1 adet ISUZU Kamyon 24 gün boyunca şoförü ve yakıtı tarafımızdan karşılanmak üzere tahsis edilmiştir. Maddi değer belirtmek gerekirse 6.580 TL ‘ye mal olmuştur.
4-Ermenek Turkuaz Mesire Alanında filmin bütün oyuncuları ve yetkililerle bir araya gelinerek 133 kişilik yemekli toplantı ve tekne gezisi düzenlenmiştir. Bunun Belediyemize maliyeti ise 4.765 TL ‘dir.
Yukarda bahsedilen bilgiler ışığında söz konusu sponsorluk talebi doğrultusunda Belediyemizce 81.189,52 TL harcama yapılarak Ramis Tanacı ‘nın dilekçesinde bizden talep edilenleri fazlasıyla karşıladığımız görülmekte olup, Kendisinin başka ne gibi beklentilerinin olduğunu bilmediğimizden dolayı böyle bir karalama politikasında Belediyemizin ve benim ismimin kullanılması bütün Ermeneklilere yapılan bir ayıptır.
Kaldı ki yapılan lansman toplantısına da siz bizim ana sponsorumuz oldunuz, sizin gibi hiç kimse destek vermedi denilerek çok fazla ısrar edilerek davet edildim ve Belediyemizin adı kullanılarak reklam kampanyaları yapılması hiçbir zaman benim talebimiz değildi.
Tarafımızdan yapılan söz konusu sponsorluk harcamalarının tüm belgeleri mevcut olup, istenildiği takdirde paylaşılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Uğur SÖZKESEN 
Ermenek Belediye Başkan




Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü