ALİ GÜLER BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Karaman Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı ve MHP MYK üyesi Doç. Dr. Ali Güler basın mensupları ile bir araya geldi.

SİYASET 05.10.2015, 16:46 05.10.2015, 17:14 Ferhat KOÇ
ALİ GÜLER BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Karaman'da Otelde düzenlenen basın toplantısına MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Oktay Yılmaz; Zorlu bir şeçim için çalıştıklarını ve şeçime hazır olduklarını söyledi. Yılmaz toplantıya katılan herkese teşekkür ettiğini belirterek sözü Karaman Millietvekili adayı ve MHP MYK üyesi Doç. Dr. Ali Güler'e verdi.

Ali Güler davetlileri selamladıktan sonra konuşmasında; “7 Haziran da ortaya çıkan Türk milletinin iradesini gasp eden bir zihniyetin gayreti ile  yeniden 1 Kasım'da seçime gideceğiz.  Bu vesile ile Sayın Genel Başkanımızın, Patideki yetkili organlarımızın ve Karamanlı hemşehrilerimizin teveccühü doğrultusunda Karaman Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili adayı oldum.

Ben kendimden bahsetmeyi sevmem ama adayınızı tanımanız için kısaca sizlere bilgi vermek istiyorum. Ben Karaman'ın çocuğuyum. Babam Kızılkuyu Köyünden annem ise Kazımkarabekir ilçesindendir. Bütün akrabalarım Karaman'da yaşamaktadır. Niçin siyasete girdiğimi soracak olursanız, zaten akademisyen olarak yazıp çizen bir kişiyim. 6 yıldır Hacettepe Üniversitesinde derslere giriyorum. Dil ve Tarih, Coğrafya fakültesinden birincilikle mezun oldum. Öğrencilik hayatım boyunca başarılı oldum. Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir çok birimde görev yaptım. Bu görevlerin en uzununu Kara Harp okulunda Siyasi tarih ve Cumhuriyet Tarihi hocası olarak yaptım. 14 yıl gibi uzun bir süre Kara Harp Okulunda görev yaptım.

Daha sonra Anıtkabir'e atandım ve burada da Anıtkabir Müze Komutanı olarak görev yaptım. Anıtkabirin ilk müze komutanı oldum. Kazımkarabekir paşamızın hemşehrimizin o müzeye büstünü koyduran kişi benim. Karaman değerlerine yönelik bir çok hizmette yer aldım. 2005 yılında İstanbul Askeri müzeye atandım ve 1 yıl görev yaptıktan sonra kendi isteğim ile Albay rütbesinden emekli oldum.

Emekli olduktan sonra Avrasya Televizyonunda ''Düşünme Zamanı'' adlı programı 4.5 yıl yaptım. Düşünce olarak ve akademisyen olarak milletimize hizmet ediyordum. Bu hizmettende haz duyan bir insanım. 24 saatin 18 saatinde çalışan bir insanım. Babam 1990 yılında vefat etti. Ben yüzbaşı rütbesine kadar bütün izinlerimi Karaman'da geçirdim; harman kaldırdım. Bir ekin nasıl ekilir, tarla nasıl sürülür aklınıza gelecek bu tür konularla ilgili herşeye vakıfım. Ben Karaman'a yabancı bir insan değilim, bu ortamdan hiçbir zaman kopmadım.

Partimizin ve teşkilatlarımızın teveccühü ile 1. sıra adaylığı bize verildi. Eğer seçilip meclise girersek Karamanımızı çok güçlü bir şekilde orada temsil edeceğiz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum son derece sıkıntılı. Partimiz ile ilgili bu koalisyon döneminde büyük ve organize şekilde devletin bir takım kurumlarının organize ettiği bir algı operasyonu yürütülüyor.

MHP'nin herşeye hayır dediği bu koalisyon döneminde olumsuz bir tavır takınarak ülkeyi kilitlediği ülkenin yeniden seçime götürülmesinin sorumlusu olarak gösteriliyor.

Bizim genel başkanımız seçimin akşamında genel merkezde bir basın toplantısı yaptı. Bende oradaydım. Genel başkanımız saat 01.15'e kadar beklemiştir. Bu süre içerisinde bütün siyasi parti başkanları açıklama yapmıştır. Başbakan Ahmet Davuroğlu balkon konuşmasında 2 temel şey söyledi. Birincisi AKP azınlık hükümeti kurulacak dedi. Diğeri ise  eğer bu olmazsa milletin idaresine yeniden başvuracağız erken seçime gideceğiz dedi.

Erken seçim lafını ilk telaffuz eden başbakandır. Bu açıklamaları Genel Başkanımız dinledikten sonra basın mesnuplarının karşısına çıkarak milletin iradesine başvurulacaksa Milliyetçi Hareket Partisi bundan kaçmaz. Hodri meydan dedi. Yine algı operasyonlarıyla ''devleti hükümetsiz bırakmayız ve her türlü görüşmeye hazırız'' cümleleri atlandı. Başbakanın söylediği laflar bir kenara atıldı. Genel Başkanımıza daha seçim akşamı seçim istiyor diye saldırmaya başladılar. Bu bir algı operasyonudur.

Bu koalisyon sürecini sayın Cumhurbaşkanı kilitlemiştir. Seçim sonucundan itibaren hatırlarsınız sayın Cumhurbaşkanı çok sık olarak koalisyonlar istikrarsızlıktır demektedir. 400 vekil verin başkanlık sistemine gidelim şeklindeki sözleri ile zaten koalisyona karşı olduğunu dile getirmiştir. 8 Haziran gününden beri Sayın Cumhurbaşkanının ve Akp yönetiminin yeniden bir seçime gitme kararı vardı.” dedi.

Doç Dr. Ali Güler programın sonunda Karaman için yapılacak çok şey var. Karaman Tarihi, Sanayisi ve Tarımı ile çok daha fazla değer hak eden bir ildir. Bizler bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız dedi. Havaalanı, Karaman'ın bütün Türkiye'de tanıtılması ve turistik bölge yapılması ile ilgili görüşlerini de aktaran Ali Güler; ''Karaman'ın elinde bulunan tarihi şahsiyetler ve tarihi eserlerin bir tanesi başka vilayette olsa duymayan kalmazdı'' dedi. Güler daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak sohbet etti.

Eğer 7 Haziran'da ortaya çıkan tablo benzeri bir oy dağılımı olması halinde nasıl tavır takınacakları sorulması üzerine; "Hdp haricinde bütün Siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Fakat Ak Parti için 4 şartımız cebimizde duruyor. Bu şartlar olmadan bir koalisyon olacağını düşünmüyorum." dedi. 




Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü