"BU AĞACIN KÖKÜ ÇÜRÜK"

Ermenek’te yaşanan maden faciasını ekonomideki kötü gidişata bağlayan Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, Ak Partinin olayın müsebbibi olarak işvereni gösterdiğini, Oysaki; işveren kadar ekonomik politikalardan sorumlu Ak Partinin de Ağır kusurlu olduğunu ifade etti.

SİYASET 21.11.2014, 16:07 21.11.2014, 17:20 Ferhat KOÇ

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı yazılı açıklamada…”Ülke ve memleket olarak iyi günlerden geçmiyoruz. Geçmediğimizin en büyük yansımalarından biri olan… yanıbaşımızda Ermenek’teki elim faciada gördük. 

Bu vesileyle hayatını kaybeden şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Ailelerine Sabr-ı Cemil niyaz ediyoruz. 

Elbette; faciayı meydana getiren ve doğuran sebebler incelenmeli, var olan bütün ihmâller kusurlar yargıya taşınmalıdır. Olayın failleri; gerek işveren, gerek görevini yapmayan sorumlular yargılanmalıdır. 

Ama gel, gör ki; AKP hükümetince meselenin sorumluları sadece işverenmiş gibi ve hükümetin yani AKP nin hiç suçu yokmuş gibi… hükümet yetkililerince ve Akp medyası tarafından ört-bas edilerek algı yönetimi yapılmaktadır. 

Bilindiği üzere; maden faciası işveren tarafından “ Doğal Afet” olarak açıklama yapıldı. Bunun üzerine Sayın Enerji Bakanı  “Doğal Afet değil, İşverenin Ağır Kusuru Var” şeklinde açıkladı. Biz de Saadet Partisi Karaman Teşkilatı olarak Merhum Erbakan Hocamızın ifadesiyle “Bu Ağacın Kökü Çürük”  diyerek, AKP nin de “Ağır Kusurlu” olduğunu açıklıyoruz.

Ekonomik olarak dış güçler tarafından sömürülmekteyiz. Yani Türkiye bir sömürü-sömürge ülkesidir. AKP ye sömürünün taşeronluğu verildi. İşin kökü buraya dayanmaktadır. Bu ağacında kökü çürüktür. Kökten düzeltilmesi gereken mesele, AKP yi iktidara getiren dış etkenler tarafından müsaade edilmemektedir.  “Ağacın yaprağının tozu temizlenerek” düzeltilmiş gibi insanlar aldatılmaktadır. Bu da facialar getirmektedir. Ermenek’teki Maden Faciasının ve ülkedeki olayların birçok nedenini açıklamaktadır.

Bir diğer nokta ise yine Merhum Erbakan Hocamızın ifadesiyle “ Adamın beş litrelik kanının dört buçuk litresini emmiş, üç damlasını ağzına damlatıyor… Kömür dağıtıyor… Neymiş Fakir-Fukaraya yardım yapıyormuş”… 

Saadet Partisi Karaman Teşkilatı olarak dememiz o dur ki; Ermenekteki facianın ana nedeni Ekonominin kötü gitmesidir. Yalan-yanlış bilgilerle AKP ele geçirdiği bir kısım medya aracılığıyla oyalama-avutma-göz boyama yaparak insanlar aldatılmaktadır… Bozuk ekonominin bir an evvel düzeltilmesi gerekir bu da bir takım bedeller ödemeyi göze almakla olur. İnsanlar aldansın diye faiz lobisi aleyhine konuşup faiz lobisine hizmet etmekle olmaz… Ancak ve ancak geçmişte olduğu gibi sömürüye hayır diyen ve yaptığımız gibi yapacağımız Milli Görüşle Saadet Partisiyle olur” ifadesinde bulundu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü