Hedefimiz; Tarım ve Gıdada Marka Şehir

Konuk; “Hedefimiz dünyada ve bölgesinde tarım ve gıda alanında söz sahibi bir şehir olmaktır”

SİYASET 07.10.2015, 14:01 07.10.2015, 14:09 Ferhat KOÇ
Hedefimiz; Tarım ve Gıdada Marka Şehir

AK Parti Karaman Milletvekilleri ve 26’ncı Dönem Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Adaylar güne parti il teşkilatı tarafından düzenlenen programda Karaman’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek başladı. Konuk ve Şeker’in yanı sıra İl Başkanı Nazmi Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Selek, SKM Başkanı Mesut Soyfidan ve partililerde katıldığı toplantıda, Karaman’a yapılan çalışmalar ve yeni projeler anlatıldı. Seçim çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda adaylar basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Recep Konuk ve Recep Şeker, düzenlenen basın toplantısının ardından partililerle birlikte Karaman Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti’nin 1 Kasım seçim beyannamesinde çiftçiler ve üreticilere yönelik yer alan konular konuşuldu. AK Parti’nin iktidarda olduğu günden bu yana stratejik bir sektör olarak gördüğü tarım ve gıda alanında köklü değişimlere ve ilklere imza atıldığını ifade eden Recep Konuk, Türkiye’nin AK Parti hükümetleri döneminde dünyanın yedinci büyük tarım ekonomisine sahip olduğunu söyledi. Yeni dönemde de tarım politikalarının başarıyla uygulanmaya devam edileceğini belirten Konuk, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da seçim beyannamemizde açıkladığı gibi yemde ve gübrede KDV’nin kaldırılacak olması önemli bir adımdır. Yine beyannamemizde tarım ve gıdaya yönelik yer alan konulardan kısaca bahsedecek olursak, genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek, işletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbiaromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak, çiftçilere seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi verilecek, yine maliyetleri düşürmek amacıyla seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulanacak, sertifikalı üretim yöntemlerine önem verilecek, tarım sigortalarının kapsamıgenişleterek yaygınlaştırılacak, arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara kredi imkânları sağlanacak, çiftçilerimizden arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler verilecek, süt ve et üretiminde sözleşmeli model geliştirilecek. ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza eden üreticilere kira desteği sağlanacak. Bu ve daha bir çok yeniliği beraberinde getirecek gelişmelerle hedefimiz, dünyada ve bölgesinde tarım alanında söz sahibi bir ülke olmaktır” dedi.

Konuk, “Lisanslı Elma Depoculuğunu Destekliyoruz”

Ziraat Odası’nda konuşulan bir diğer konu ise lisanslı elma depoculuğuydu. Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, lisanslı elma depoculuğunun Karaman’a çok şey kazandıracağına inandığını belirterek, bu sayede elma borsasını Karaman’da tutabileceklerini söyledi. Muğluayrıca Karaman çiftçisine yaptıkları katkıdan dolayı Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker’e teşekkür etti. Recep Konuk ise lisanslı depoculukla ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini ve bu konuda yapılacak çalışmalara her türlü katkıyı sağladıklarını ve sağlamaya da devam edeceklerini söyledi.

Çoğlululardan Ak Partili Adaylara Destek Sözü

AK Partili Adaylar Recep Konuk ve Recep Şeker, Ziraat Odası ziyaretlerinin ardından sırasıyla Tarım İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Odası, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve çalışanlarını da ziyaret etti. Konuk ve Şeker, akşam saatlerinde ise Çoğlu Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde Çoğlulularla bir araya geldi. Yağan yağmura rağmen katılımın yoğun olduğu toplantıda adaylar birer konuşma yaparak partilerine destek istedi. AK Parti’nin 2 Kasım sabahı tek başına iktidara geleceğini ifade eden Recep Şeker, ülke genelinde yapımı devam eden ve yeni başlanacak projelerle Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşacağını belirtti. Karaman’da sağlık alanında yapılacak çalışmaları da değerlendiren Şeker, Karaman’a Tıp Fakültesi kazandırılması için başlatılan çalışmalarda önemli mesafeler aldıklarını ve en kısa sürede ileri teknoloji ve imkanların yer aldığı hastaneye kavuşacaklarını söyledi. Şeker, Çoğluluhemşehrilerinin bundan önce olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de kendilerini destekleyeceklerinden emin olduklarını kaydetti ve partilerine destek istedi.  Recep Konuk ise Çoğlu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde yaptığı konuşmada ülkenin koalisyon hükümetlerinden çok çektiğini bunu daha çok gençlere anlatmak gerektiğini ifade ederek, “Karaman ve ülkemiz yenilenecek ve daha da güçlenerek AK Parti ile yoluna devam edecektir” dedi. Toplantının sonunda Çoğlulular adaylarla fotoğraf çektirerek 1 Kasım seçimlerinde destek sözü verdi. 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 13:00
İkindi 16:25
Akşam 19:05
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü