LÜTFİ ELVAN’A SORUN

Hafta başı referandum sürecinde son dönemece girdik. Süreci Karaman’da tecrübe ettiğimiz gibi, Ülke genelini de takip etme imkânımız oluyor. Yerel de ki bütün çabaya ve rutin çalışmalara rağmen seçmen yine kararını liderlerin görüşleri üzerinden veriyor. Yerelde,  sahada fark yaratmak, iyi niyetli bütün çabalara rağmen her baba yiğidin harcı değil tabi ki.

SİYASET 13.04.2017, 21:43 14.04.2017, 10:55
LÜTFİ ELVAN’A SORUN

MİLLET İLE BARIŞMANIN YOLUNU LÜTFİ ELVAN’A SORUN

Hafta başı referandum sürecinde son dönemece girdik. Süreci Karaman’da tecrübe ettiğimiz gibi, Ülke genelini de takip etme imkânımız oluyor. Yerel de ki bütün çabaya ve rutin çalışmalara rağmen seçmen yine kararını liderlerin görüşleri üzerinden veriyor. Yerelde,  sahada fark yaratmak, iyi niyetli bütün çabalara rağmen her baba yiğidin harcı değil tabi ki. AK Partili diyebileceğimiz bölgelerde de beklentinin yüksek olduğunu unutmayalım bu bölgelerde seçmen belediye başkanlarının, milletvekillerinin kendini şaşırtmasını bekliyor. Önemli hizmetler almış bir bölgede zirveye çıkmış olan oy oranını yükseltmekte kolay iş değil. AK Parti’nin daha önce seçim kazandığı bölgelerde bir kampanya süreci yönetmek sahil bölgelerine nispeten daha kolay bir iş… Bu açıdan bakınca hemşerimiz, Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın işi kolay değil.

Mersin uzunca bir süredir AK Parti’nin ikna edemediği, seçmeni hizmetleri ile tanıştıramadığı bir bölge. Üstelik kozmopolit bir bölge yani her etnik kökenden, her farklı siyasi görüşten, farklı dinlerden insanların yaşadığı, doğudan ciddi göç alan bir bölge. Türkler, Kürtler, Batılılar, Akdenizliler, Doğulular derken şimdi Suriyelilerinde yaşadığı bir bölgeden bahsediyoruz.

Mersin’in kozmopolit mahallelerinde yaşayan insanlar sahilde İmam hatipli, başörtülü diye dışlandı.  Milliyetçilerin yoğun olduğu bölgelerde yaşayanlar ise etnik kökenlerinden dolayı dışlandı. Girilmesi dokunması güç bölgeler oluşturdular. Birçok kişi devletine küskün yaşadı, ayrıştırılmak, hor görülmek onları devletten uzaklaştırdı, çıkış bulamayanlar belki kendi dünyalarında isyan etti, devlet ve vatan sevgisini sorgular oldu.

Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ve danışmanlarını tebrik etmek gerekir.  Sayın Bakan bu zor bölgede; Mersin’de fark yaratacak bir fikir buldu ve uyguladı. Kolay kolay her siyasetçinin cesaret edemeyeceği bir şey yaptı. Mersin’in girilmesi güç olarak görünen bölgelerine, mahallelerine girdi. Buralara girmekle kalmadı; bu unutulmuş, dışlanmış insanların evlerine girdi. Evlerine girmekle kalmadı, kalplerine girdi, yüreklerine dokundu. Sevgiden daha büyük ve güzel bir yol olmadığını keşfetti.

Sayın Bakan’ın kampanya sürecine ilişkin birçok fotoğraf gördüm ve önce yaygın medyada sonra sosyal medyada iki ayrı görüntü izledim, ilk görüntüde ayakkabısının fırçaladığı ayakkabı boyacısına muhabir soruyor; -“Nasıl hoşuna gitti mi, bir bakan ayakkabını boyadı?” Boyacı cevap veriyor; -“Valla Hoşuma gitti” diyor ve içten bir gülümseme... – “Çok hoşuma gitti hem de.”

İkinci görüntü ise Mersin’in unutulmuş olan bölgelerinden. Mahallesinde Sayın Elvan’ı gören bir dede Türk bayrağını kaptığı gibi terasa çıkıyor ve anlaşılan Sayın Bakan’ı evine davet ediyor. Yaşadığı heyecanı, gururu anlatmak mümkün değil… Görüntüyü Sayın Bakan’ın sosyal medya hesabından izleyebilirsiniz. Dedemizin yaşadığı heyecan ve gurur sizce de bir şeyler ifade ediyor mu? TRT’de yayınlanan Pelin Çift ile gündem ötesi programında anlatıldı, Türk askerleri Bosna Hersek’te bir dağın tepesinde yaşayan ve yolu olmayan yaşlı, yakınlarını savaşta kaybetmiş kimsesiz bir kadının evine yardım götürüyorlar, kimsesiz kadın kapıyı açıp karşısında duran askerlerimize soruyor; - Türk müsünüz? diye. Sonra şaşıran askerlerimiz soruyor; - Nereden bildiniz? Kimsesiz kadın cevap veriyor; Geleceğinizi Biliyordum… Bugün dünyanın birçok yerinde mazlumlar vefalı Türk’ü bekliyor. Mersin’de vefalı Türk’ü, devleti, devlet şefkatini çok bekledi. Lütfi Elvan’ın evine misafir olduğu dedenin yaşlı gözlerinde, heyecanında, duygularında beklenen vefalı Türkü görebilirsiniz.

Mersin’de referandum sonucu ne olur bilemiyorum fakat paha biçilmez olan şey nedir biliyor musunuz? Çile çekmiş belki kozmopolit mahallelerde görüntüsünden, düşüncesinden, etnik kökeninden dolayı hor görüşmüş bu insanların yüreğine girebilmek. Milletin mayası bu insanların kalbine kadife parmaklar ile dokuna bilmek. İşte Tayyip Erdoğan ve ekibi bunun için Romanında, Kasımpaşalınında kalbine girebiliyor. İşte mesele bu. Mesele milletin gönlüne girebilmektir.

Batılının, muhalefetin anlayamadığı bu...

Milletimize bir iyilik yapmak istiyorsanız; Millet ile barışabilmenin yolunu Lütfi Elvan’a sorun…

Mustafa Kurşun
İnternet Medyası ve Yazarları Derneği Başkanı

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü