Bisikletçiler Beyşehir'de

Beyşehir'de hafta sonu düzenlenecek 5. Ulusal Bisiklet Festivaline Türkiye genelinden katılacak 155 bisikletçi, 167 kilometrelik parkurda pedal çevirecek

SPOR 07.09.2017, 11:10
Bisikletçiler Beyşehir'de

Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlenecek 5. Ulusal Bisiklet Festivali, Türkiye genelinden katılacak 155 bisikletçinin katılımıyla 9-10 Eylül'de yapılacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği işbirliğiyle bu yıl 5'incisini düzenleyecekleri Ulusal Bisiklet Festivali'ne Türkiye’nin değişik illerinden kayıt yaptıran 155 bisikletçinin katılacağını söyledi.

Festivalin 9 Eylül Cumartesi günü festival alanından hareketle başlayacağını Beyşehir Gölü etrafındaki 167 kilometrelik parkurda, kamplı tur şeklinde devam edeceğini dile getiren Özaltun, şunları kaydetti:

"Tura katılan bisikletseverlerimiz, Yeşildağ Mahallesi'ndeki molada Milli Parklar Fotoğraf Sergisini gezip Leylekler Vadisini de ziyaret edecek. Kızkalesi Adası çevresindeki molada, seyirle birlikte bölgenin eşsiz doğal güzelliklerinin fotoğraflarını da çekebilecek. Değişik noktalarında çok sayıda eğimlerin yer aldığı 78 kilometrelik parkurun tamamlanmasını ardından bisikletseverlerimiz burada yapılacak yüzme ve kamp ateşi etkinliğine katılarak geceyi çadırlarda konaklayarak geçirecek."

Özaltun, turun 10 Eylül Pazar günü kaldığı yerden devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"İkinci gün bisiklet turunun Gedikli, Çeltek, Fele, Beyşehir etabı gerçekleştirilecek. 89 kilometrelik bu etabın yapılacak şehir turunun ardından tamamlanması neticesinde festival alanında katılım belgesi dağıtımının gerçekleştirileceği bir tören yapılacak. Böylelikle, göl etrafındaki bisiklet maratonu sona ermiş olacaktır. Festivalimizin başlangıcı ile tura katılanları karşılama törenine tüm bisikletseverler ile ilçemiz halkını davet ediyoruz."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü