Karaman'ın Futbolcuları Nerede

30 Nisan'da oynanan BAL baraj Maçında kaç Karamanlı vardı, Spor dünyasında dillerden düşmeyen Karamanlı Futbolcu sözü için analiz haber yaptık.

SPOR 01.05.2017, 15:56 02.05.2017, 08:30
Karaman'ın Futbolcuları Nerede

Dün (30 Nisan 2017) Karaman Belediye Spor ile 70 Larende Spor arasında oynanan BAL lig baraj maçında dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı. Her iki takımın kadrosu incelendiğinde sahada ilk on birde oynayan ve sonradan oyuna giren toplam 28 oyuncu arasında sadece 6 Karaman nüfusuna kayıtlı oyuncu oynadı. 70 Larende Sporda Yalçın ve Kadir Darıcı, Yusuf Bulut, Yunus Tunç ve Kaptan İsa Boylu Karamanlı olarak tespit edildi. Karaman Belediye Sporda ise Karaman nüfusuna kayıtlı Enes Sabri Yiğitoğlu sonradan oyuna girerek görev yaptı. Enes Sabri Yiğitoğlu’nun BAL Liginde ilk on birde 3 maçı ve bir golü bulunuyor.

Karaman’ı temsil etmeye aday amatör lig şampiyonu 70 Larende Spor ve Bal Ligi temsilcisi Karaman Belediye Sporun as kadrolarında Karamanlı futbolcuların azınlıkta olması dikkat çekti.

Karaman Belediye Spor alt yapısından Enes Sabri Yiğitoğlu’nun yanı sıra Abdullah Yücer 3 maçta, Yunus Emre Deniz 1 maçta, Emirhan Alp 4 Maçta forma şansı buldu. Emirhan Alp dört sezon görev yaptığı Karaman Belediye Spor ‘da 28 kez forma şansı buldu.  Karaman doğumlu olmamasına rağmen çocukluğundan itibaren Karaman’da yaşamakta olan,  Karaman Belediye spor alt yapısından yetişen ve dört sezondur Karaman Belediye Sporda bulunan Uğur Önal ise bu sezon 19 maçta görev aldı. İskenderun Spor maçında sakatlanarak çapraz bağ ameliyatı olan Uğur Önal dört sezonda 88 kez Karaman belediye Spor ’un formasını terletti. Karaman Belediye Sporun Bal Liginde ki dört sezonunda Karamanlı olan Burak Kurşun, Osman Boz, Yasin Akın, Muhammet Gökçe, Samet Dağlı, Galip Kurt, Halil İbrahim Uyar, Orhan Veli Kocaklı, Ali Bulduk, Hakan Şükür Güneş görev aldı.

Bal Baraj Maçı için 70 Larende Gençlik Sporu Mersin doğumlu Onur Çalıkuşu hazırlarken Çalıkuşu Bal maçında takımın başında görev almadı. Karaman Belediye Sporu ise çeşitli liglerde futbolcu ve teknik direktör olarak görev yapmış olan Karamanlı Nasuh Aköz çalıştırıyor.

GÖZLER ALT YAPILARA ÇEVRİLDİ
TFF kayıtlarına göre 26 Lisanslı futbolcusu bulunan 70 Larende Spor’un alt yapısı takımına rastlanmadı, Bal ligindeki temsilcisi Karaman Belediye Spor’un U13, U14, U15, U16, U17 ve U19 olarak bilinen alt yapı takımlarında 213 Karamanlı futbolcu bulunurken 19 adet de farklı şehirlerin nüfusuna kayıtlı futbolcu bulunuyor.

Karaman’da alt yapı liglerinde mücadele eden Başak Spor’u Habib Gümüş, Karaman Belediye Spor alt yapı takımlarını Kamil İpek, 1905 Aslan Spor’u Yunus Aydın, Konya Spor’u (1907 Kanarya) Kenan Eke ve Adem Türkmen, Yunus Kent Spor’u Mümin Taş, Yunus Emre Gençler Birliği Spor’u Serdar Kurt, Selçuklu Spor’u Yöneticileri, Doğan Gençlik Spor’u Trabzon Spor ve birçok süper lig takımında görev almış olan Kazım Nas çalıştırıyor. Daha küçük yaş futbolcu adayları için yukarıda ismi geçen hocaların bir bölümünün spor okulları da mevcut.

Antrenman ve maç sahası bulmakta zorluk çeken alt yapı takımlarının doğru bilgi ve koordinasyon ile yetiştirilen çocuk ve genç oyuncuları Karaman futbolunun gelecekteki umudu olarak görülüyor.

AMATÖR LİG ALARM ÇALIYOR
Karaman amatör ligi 11 takım sezona girerken Ayrancı Belediye Spor ve Yeşildere Gençlik Spor ligden çekilmesi ile futbol sezonunu ancak 10 takım ile tamamladı. Karaman Amatör liginde 70 Larende Gençlikspor, Kılbasan Karadağspor, Ermenek Belediyespor,Güneyyurt Gençlikspor, Süleymanhacı Gençlikspor, Ortaobaspor, Sudurağı Gençlerbirliği Spor, Yeşildere Gençlik,Yunus Emre Gençlerbirliği 1453 Karaman Selçuklu Gençlikspor mücadelenin takipçisi oldu.

AMATÖR TAKIMLAR’DA TESİS SIKINTISI YAŞIYOR
Karaman’da mücadele eden takımlar antrenman sahası ve giderlerini karşılayacak gelir sıkıntısı çekiyor. Yöneticilerin daha çok sorumluluk aldığı takımlar yöneticilerinin imkanları ve sponsor destekleri ile ayakta durmaya çalışıyor. Amatör takımlara Karaman Belediyesi kanunların imkân verdiği ölçüde malzeme yardımı yaparak destek olmaya çalışıyor. Organize Sanayi Bölgesinde faal bulunan fabrikaların amatör takımlara sahip çıkması bekleniyor.

KARAMAN’DA KAÇ FAAL FUBOLCU VAR.
Futbol birçok şehirde olduğu gibi en popüler spor olarak kabul edilmesine rağmen Karaman’da liglere katılan takımların, TFF kayıtlarına göre 790 faal lisanslı futbolcusu bulunuyor.
 

Yorumlar (4)
Yalçın darici 7 yıl önce
Evet konya Çumra nüfusuna kayitliyim ve 15 yıldır karamanda yaşıyorum belediyespor da 2 yıl futbol oynadim 40 a yakın maça çıktım ve bal ligine çıkaran ekibin icindeydim ben ve kardeşim ve diğer arkadaşlarım ne nüfusa nede Nerede oldukları için oynadılar biz karaman için oynadik belediye sporun oyuncuları gibi para için değil siz halen bunu iştirak edemiyorsunuz bunu aklinizin aldığı bir yere sokamiyorsaniz sizden ne yönetici nede bir şey olur bu haberin bu kadar üzerinde duran ey sen yönetici kilifindaki efendi....
DRC DRC 7 yıl önce
Haberde size Karaman için oynamadınız diyen yok. Ayrıca yıllardır Karamanda olduğunuz ifade edildi. Karaman'ın her ferdi gibi Karaman'ın ekmeğini yiyorsunuz. Karaman için bir şey yapa bilmiş seniz ne mutlu size... Larende Sporda Karaman'ın Takımı, belediye sporda.
gülüyüm 7 yıl önce
yahu alanizi yaparken amatördeki takım sayısını iyi araştırsan valla olurdu alaniz saçma ugur karaman doğumlu degil :)
analizi birilerini kurtarmak için yapma
Kim Karamanlı Dedi ki 7 yıl önce
Haberde Uğur için karamanlı yazmıyor ki
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 13:00
İkindi 16:24
Akşam 19:04
Yatsı 20:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü