MAÇTA KURAL HATASI VARMI?

Amatör Milli Takım maçları nedeniyle bugün oynanan Karaman Belediyespor - Dörtyol Gençlikspor müsabakasına Hakem damga vurdu.

SPOR 27.09.2014, 21:32 28.09.2014, 14:40 Ferhat KOÇ
MAÇTA KURAL HATASI VARMI?
Amatör Türk Milli Takımı maçları nedeniyle bugüne alınan maç saat 15:00'de Karaman Kemal Kaynaş Stadyumunda başladı. Maçın başlarında üstünlüğü ele alan ekibimiz üst üste geliştirdiği ataklarda golü bulmadı. İlk yarının sonlarına doğru maçı rolantiye alan Hatay temsilciside gol bulamayınca ilk yarı berabere sonuçlandı.

ZAFER KARŞIYA KARŞIYA KAÇIRMAYA DEVAM EDİYOR.

Maçın ikinci yarısı başladığında rüzgarı arkasına alan deplasman takımı Dörtyol Gençlikspor geliştirdiği ataklardan eli boş döndü. İkinci yarının ilerleyen dakikalarında Hatay ekibi deplasmandan alacağı 1 puanı düşünerek vakit geçirmeye başladı.  Orta sahada rakibine üstünlük kuran Belediyespor İkinci yarının sonlarına doğru tüm hatlarıyla rakibin üstüne yüklendi.  Belediyespor'un hucüm hattında gol ayağımız Zafer'in kaç maçtır sergilediği etkisiz oyunu bu maçtada sergilemesi tribünlerin tepkisine sebep oldu. Ayağına gelen her topu ezmesi, olumlu kullanamaması ve karşı karşıya kaçırdığı pozisyonlar tribündeki taraftarlara saç baş yoldurdu. Gol yollarında Zafer'in alternatifi olan Mete'nin de rahatsızlığı sebebiyle kadroda olmaması Antrenör Nasuh Aköz'ün elini zayıflatan başka bir sebepti.

KURAL HATASI VARMI?!?

İkinci yarının ortalarına doğru hakemin yaptığı bir hata Kural Hatası olarak değerlendirildi. Misafir takım sol kanattan atağa kalkarken faul ile atak kesildi. Hakem serbest vuruşu verdi ve hemen serbest vuruşun kullanılması ile yerde kalan futbolcu ve faul yapan Karaman Belediyespor futbolcusu itişmeye başladı. Bunun üzerine hakem düdüğünü çalarak oyunu durdurdu. Tartışarak birbirlerine giren futbolcuları sarı kartla cezalandıran hakem, oyunu kaldığı yerden “hakem atışı” yaparak Karaman Belediyesporlu oyuncunun önüne bıraktı.

Bu durumda düdük çalarak sarı kart cezası vermesinin ardından oyunu serbest vuruşla başlatması gerekiyordu. Hakemin bu hareketi “Kural Hatası” olarak değerlendirilirken, maçın gözlemcisinin raporuna yansımayıp yansımadığı merak konusu oldu.

KURAL HATASI NEDİR

Özetle hakemin Oyun Kuralları’nda belirtilen bir yaptırıma, yaptırımı bilmeyerek ya da unutarak uymamasıdır. Kural Hatası yapıldığı sonucuna ulaşılırsa maç tekrarı yapılmak zorundadır. Maç tekrarı olursa Maçın sonunda Kırmızı kart gören Samet Dağlı ve Sahadan Hakem tarafından atılan Nasuh Hocanın cezaları düşecek.

Kamuoyunun merak ettiği konu; Karaman Belediyespor Yönetimi Kural Hatası nedeniyle TFF’ye başvuracakmı?

Yorumlar (1)
bir hakem 9 yıl önce
Madem oyun kurallarini bu kadar iyi biliyorsunuz sari karttan sonra hakem kimin lehine serbest vuruş vermeliydi onuda yazin baride bilelim.hakemin oyunu başlatma sekli doğrudur çünkü hakem bir kargasayi önlemek amacıyla dudugunu calmis ve iki takimin birer oyuncusunada ihtar vermiştir.bilmediğiniz konularda kamuoyunu bilgilendirirken bilen birinin fikirlerini alin lütfen....
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü