Poligon Alemcilerin Mekanı Olmuş

Karaman GHSM bünyesinde bulunan Atış Poligonu tesisi sahipsizlik ve bakımsızlıktan alemcilerin uğrak mekanı olmuş..

SPOR 03.12.2016, 18:27 05.12.2016, 14:57 Ferhat KOÇ
Poligon Alemcilerin Mekanı Olmuş
23 haziran 2001 tarihinde Dönemin spor bakanı Fikret Ünlü tarafından yaptırılan ve kendi ismini taşıyan atış poligonu kaderine terk edilmiş vaziyette. Karaman Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı bir tesis olmasına rağmen ne bir görevlisi ne de bir sorumlusu var. Kapıları kırık ve kilitsiz olan Atış Poligonu sahipsizlikten âlemcilerin mekânı olmuş. Poligonun Mut yolundaki girişinde bulunan tabelası değiştirilmiş fakat Poligonun kendisi içler acısı durumda..
Atış poligonu içerisinde bulunan Tesis binasının camları kırılmış ve etrafta içki şişeleri bulunuyor. Atış poligonu içerisinde bulunan oturma yerleri ve tribün bakımsızlık ve sahipsizlikten harap olmuş. Geçtiğimiz yıllarda bir çok lisanslı atıcılar Ulusal ve uluslar arası yarışmalarda dereceler kazandılar. Karamanlı Atıcılık sporu ile ilgilenen ve Poligon olmaması nedeniyle çevre illere lisansını aldıran bir çok isim var.
Bunun yanında Karaman ilimizde kayıt altında olan 10 bine yakın ateşli silah bulunmakta. Bu ateşli silahların bir çoğu meskun mahal ve piknik alanlarında bilinçsiz olarak kullanılmaktadır. Havaya yada bir hedefe atış yapanlar olduğu gibi, bilinçsiz avcılık yapan bir çok silah sahibi bulunuyor. Atış Poligonunun faaliyette olmaması nedeniyle silah tutkunları silahlarını kullanabileceği imkan ve saha bulamıyorlar. Bu nedenle yanlış ve eğitimsiz silah kullanımından doğan yaralanmalar olabiliyor.
Vatandaşlarımızın silah tutkumusunu spora dönüştürerek güvenli ve eğlenceli hale getirerek boş arazilerde, şehir merkezlerinde, mesire yerlerinde yapılan bilinçsiz atıcılığın, avlanması yasak olan hayvanların sırf silah tutkusundan yapılan atışların önüne geçmek adına bir an önce Atış Poligonumuzun faal hale getirilmesi gerekiyor. Yeni yapılan tesislerin kullanımı ile birlikte elimizde olan spor tesislerimizin de korunması önemli bir ayrıntı olarak göz önüne çıkıyor. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Badminton’a verdiği önemin yarısını atıl vaziyette olan Atış Poligonuna verirse; Karamanlı vatandaşlarımız önemli bir sosyal aktivite alanı kazanılmış olacak.


Karaman Fikret Ünlü Atış Poligonundan Birkaç Kare












İŞTE ÇEVRE İL ve İLÇELERDE POLİGONLAR 




 

Yorumlar (2)
lifeguard 7 yıl önce
rahmetli hikmet abi çok severdi orayı ve düzenli olarak bakardı demekki vefatından sonra orasıda kaderine terkedildi... badmintonda başka spor mu var ki...
Kara Murat 6 yıl önce
Son fotoğraftaki poligon neresi? Karşı tepede evler mi var?
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü