"Şampiyonluk için Karaman Sorumluluk Almalı"

Futbol Şube Sorumlusu Kurşun: "Şehrin büyük bölümü şampiyonluk istiyor, destek vermiyor ve sorumluluk almıyor." dedi

SPOR 03.05.2017, 16:06 03.05.2017, 16:56 Ferhat KOÇ
"Şampiyonluk için Karaman Sorumluluk Almalı"
Bölgesel Amatör Ligde 4 yıldır mücadele eden Karaman BelediyeSpor'un bir üst lige çıkamaması Taraftar grubu Karamanoğullarının tepkisine neden oldu. Sezonun sonlanması ile birlikte baraj maçının ardından Taraftar Grubu sosyal medya aracılığı ile Yönetimi istifaya davet etti. Bunun üzerine cevap niteliğinde bir açıklamada Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Kurşun'dan geldi. 
Karaman Belediye Spor Yöneticisi ve Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Kurşun'un açıklaması;
"Kıymetli Taraftarlarımız;
Öncelikle şunu ifade etmek isterim; Taraftar gurubumuzun açıklama yapma özgürlüğü ve sportif başarı yani şampiyonluk isteme hakkı vardır. Yapacağım açıklamalar şahsi kanaatlerimdir ve Karaman Belediye Futbol Kulübünün kurumsal bir açıklaması değildir.
Karaman Belediye Spor Yönetimi sınırlı imkânlar, maddi ve manevi fedakârlıklar ile çalışmaktadır.  Bu imkânlar her sezon başı futbolcularımıza da ifade edilmiş ve imkânların verdiği ölçüler içerisinde hareket edilmiştir. Bu imkânlar futbolcularımız ve teknik heyetlerimiz tarafından tecrübe edilmiştir. Yaşananlara şahittirler. Karaman Belediye Spor imkânlarını, haddini bilen, verdiği sözleri tutan, Bal liginde birçok futbolcunun severek görev almak istediği bir kulüptür. Bu istekli sporcu gurubunun bir bölümüne formamızı giymek nasip olmuştur. Dört Sezon boyunca sınırlı imkânlar dâhilinde verilen sözler nedeni ile futbolcularımız ve teknik heyetlerimiz Karaman Belediye Spor yönetiminin haricinde bir başka kapı yoklamamıştır. Kimse herhangi bir olumsuzluğa muhtaç edilmemiştir.
Yönetim Kurulu çizilen çerçevenin haricinde fedakârlıkları yapmıştır. Kendi yaptığım fedakârlıkları anlatmaktan haya edeceğim için size kısaca yönetim kurulu üyesi kardeş ve abilerimizin yaptıklarından bahsedeyim; Yönetim kurulu başkanımız Karaman Belediye Sporun başarısı ve verilen sözlerin tutulabilmesi için kredi kartları, kendi çevresindeki kredileri dahil defaten kullanmıştır. Kulüp yöneticileri hiçbir şekilde maaş, toplantı huzur hakkı, prim vb. almamaktadırlar. Deplasmana giden yöneticiler ulaşım, konaklama, yemek vb. masraflarını kendileri öderler. Ayrıca maça destek vermek üzere gelen taraftarların masraflarını da bizzat yönetim kurulu başkanımız kendi cebinden karşılamıştır. Sınırlı kulüp bütçesinden kullanılmamıştır. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.
Birlikte çalışma fırsatı Bulduğumuz Nasuh Aköz ise yönetimimizin daveti ile sorumluluk almış, maddi konularda fedakârlıktan kaçınmayarak görevi üstlenmiştir. Sezon içerisinde çok önemli bir profesyonel kulüpten teklif almasına rağmen Karaman belediye Spora ve futbolcularına verdiği sözü tutmayı tercih etmiştir.
Bal liginde şampiyon olan takımlar 2 Milyon Liranın üzerinde harcama yapmaktadır. Gurubumuzun şampiyonu ikinci yarının ilk maçı olan Karaman Belediye Spor maçının ardından 1 Milyon 855 Bin TL harcadığını ifade etmiş ve sezon sonuna kadarda ayrıca harcamalarının olacağını ifade etmiştir. Yine şampiyon olan ve 3. Lige çıkan Utaş Uşak Spor futbol Şube sorumlusu Feyyaz Bey şampiyonluk primi dâhil 2 Milyon 600 Bin harcama yaptıklarını ifade etmiştir. Bu verileri çoğaltmak mümkündür. Karaman Belediye Spor iki yıla yayılan bir sezonda toplam 1 Milyon TL civarında ancak harcama yapabilmektedir. Önceki yıllarda ise bu rakamın 3/1 oranından başlayarak artan ve bu yıl ki rakama ulaşan harcamalar yapmıştır. Bu harcamalara Futbolcu ücretleri, malzemeler, deplasman giderleri, sportif harcamalar dahildir. Bu harcamaların tamamı resmi yollardan belgeli şekilde yapılmaktadır. Bütün harcamalar görevi olmamasına rağmen Karaman Belediye Meclisi Denetim Kurulu tarafından da denetlenmektedir. Yukarıdaki verilerden anlaşılacağı üzere Karaman Belediye Sporun daha iyi imkânlara ihtiyacı vardır. Karaman Belediyesinin Karaman Belediye Spora Sağladığı imkânlar kanunlar ile düzenlenmiş ve sınırlanmıştır.  Şehrin diğer aktörlerinin sorumluluk almasına açıkça ihtiyaç vardır. Sponsorlara, diğer kamu kurumlarının desteklerine ihtiyaç vardır.
Bir öz eleştiri yapmak gerekirse şunları söyleyebilirim;
Geçen sezonlara ve zamana baktığımızda fırsat varken uzun süreli bir projelendirme yapılamamıştır. Bu projelendirme konusunun muhatabı sadece yönetim kuruluna değildir. BAL liginin statüsü de bu projelendirme konusuna muhaliftir. TFF ’nin kabul ettiği ve onayladığı bir futbolcu sözleşmesi yapılamamaktadır. Sezon sonu her oyuncu serbest kaldığı gibi sezon içinde ayrılan futbolcuya herhangi bir yaptırım uygulanamamaktadır.  Ayrıca spor camiası il takımı olmamız sebebi ile her sezon şampiyonluk beklemektedir. Bizler belki de bu olumsuzlukları fırsata çeviremedik veya alternatif çözüm üretemedik diyebilirim.
Öz eleştiriye devam edersek; Karaman Belediye Spor taraftarı gurubu olan Karamanoğulları 34-40 kişiyi geçmemiştir. Mevcut kapalı tribünümüz 940 kişi kapasitelidir. Bu tribünümüzün tam kapasite ile dolduğunu kabul etsek bile takımı motive edebilecek, rakip ve hakem üzerine baskı kuracak 8-10 bin kişilik çoğunluğa ulaşamamıştır. Bu durumda yönetim kurulu ve şehrin tamamının sorumluluğu mevcuttur. Söz konusu taraftar gurubumuzun emeklerini kıymetli bulmak ile beraber çok daha büyük bir kitleye, camiaya ihtiyacımızın olduğu açıktır. Bu konuda şahsen imkânlarımı zorlayarak fedakârlıklar yaptığıma taraftar başkanımız şahittir. Taraftarlarımız maçlara girerken ücret ödememektedir. Kullandıkları atkı, forma vb. ürünleri satın almamakta ve ücretsiz talep etmektedirler.
Bu vesile ile verilen emeklere karşılık bugüne kadar teşekkür eden bir yapı ile karşılaşmakta mümkün olmamıştır. Karaman BAL ligini Karaman Belediye Spordan öncede tecrübe etmiş sonuç değişmemiştir. Bal liginde her yıl imkânlar,  fırsatlar ve futbolcu piyasası dengesi değişmektedir.
Kısaca yaşananları şöyle özetleye bilirim; Şehrin büyük bölümü şampiyonluk istiyor, destek vermiyor ve sorumluluk almıyor.
Karaman’ın bütünü şampiyonluğa konsantre olmadan, destek vermeden şampiyon olmanın hayli zor olduğunun anlaşılması ve Karamanımızı her anlamda profesyonel liglerde görmek temennisi ile…"


Karamanoğulları Taraftar Grubunun istifa açıklaması:

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü