MOTORİN DESTEKLERİ BUGÜN..

Karaman Milletvekili Recep Konuk; Fabrikaları Kurduk, Ürettiğimiz Katma Değeri de Çiftçimizle paylaşıyoruz

TARIM, ZİRAAT 12.10.2015, 12:15 12.10.2015, 13:58 Ferhat KOÇ
MOTORİN DESTEKLERİ BUGÜN..

AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, pancar söküm sezonunun başlamasıyla birlikte sıkıntıya girmesini istemediği üreticilere 22 milyon 912 bin 351 lira tutarındaki 5 milyon 742 bin 444 litre motorin desteği verilmesi talimatı verdi. Motorin desteği bugünden(Pazartesi) itibaren üreticilere verilecek. 

Hamyağ, Patates Nişastası gibi tarımsal sanayi tesislerini kurarak ülkemizde oluşan ithal kaynaklı cari açığın önlenmesine ciddi anlamda katkı sağlayan Konya Şeker, Sıvı Şeker, Çikolata, Bisküvi, Et ve Süt Ürünleri, Panplast, Seydibey Patates Tesisleri gibi tesislerden elde ettiği katma değeri de ayni ve nakdi avans adı altında üreticileriyle paylaşıyor. Konya Şeker bu kapsamda yaklaşık 20 gün önce verdiği Kurban Bayramı avansının ardından bugün de motorin avansı veriyor.

Gıda ve tarımda sektör lideri olan Konya Şeker, ülke tarımının gelişmesi ve kalkınması amacıyla gerçekleştirdiği yatırımlarla üretimi rahatlatırken, yaptığı nakdi ve ayni avans desteğiyle de üreticilerin daha huzurlu bir ortamda üretim yapmaları için zemin hazırlıyor.

Üreticilerine düzenli avans ödemesi gerçekleştiren ve bu yönüyle avans desteğini adeta maaş ödemesi haline dönüştüren Konya Şeker, Kurban Bayramı öncesi 31.8 milyon liralık nakdi avans verirken, pancar söküm sezonunun başladığı bu günlerde de verdiği 22.9 milyon liralık motorin desteğiyle de üreticilerinin elini rahatlattı. Bugünden itibaren dağıtımına başlayacak olan motorin desteği 3’e çıkarken, üreticilere 64 milyon 597 bin liralık motorin desteği sağlanmış oldu. Böylece bir kampanya dönemi içerisinde motorin, nakdi avans, tohum, gübre, ilaç ve diğer ürünlerden oluşan destekle birlikte üreticilere 79 milyon 267 bin 204 lirası ayni, 169 milyon 135 bin 808 lirası da nakdi ve motorin olmak üzere toplamda 248 milyon 403 bin liralık destek verilmiş oldu.

Konya Şeker’in dünyanın en bereketli topraklarından biri olan Konya Ovasında üreticilerin ekonomik değeri yüksek ürünler üretilmesi için çaba harcadığını ve üreticinin sanayi ürünleri üretimini yapabilmesi için Ham Yağ Fabrikası, Çumra Şeker Fabrikası, Yem fabrikası, Dondurulmuş Parmak Patates Tesisleri gibi toplamda değeri 3.3 milyar dolara ulaşan 35 tane yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Biz, her zaman üretenin ve üreticinin yanında olduk. Üreticilerimiz daha çok üretebilsin diye Ovanın dört bir tarafına çok sayıda ürünü işleyecek yüksek kapasiteli tesisler yaptık. Bu tesislerle üreticilerimizin ürettiklerine sahip çıktık ve daha çok gelir elde etmeleri için çaba gösterdik. Biz, ürünü işleyecek bu üst yapı yatırımları ile de yetinmedik ve üreticimize tarlada da destek olmayı, üreticimizi tarlada desteksiz bırakmamayı da kendimize ilke edindik. Üreticinin desteğe en çok ihtiyaç duyduğu zaman tohumun tarlaya düşmesinden hasada kadar olan zamandır. O nedenle biz üreticimizi tohum tarlaya düşerken desteklemeye başlıyor hasada kadar da desteksiz bırakmıyoruz” dedi.

Verdiği avanslarla tarladaki maliyetleri aşağı çektiklerini ve üreticiyi namerde muhtaç etmeyecek şekilde düzenli avans ödemelerini de sürdürdüklerini vurgulayan Konuk şunları söyledi;

“Bölgeye kazandırılan yatırımlar kadar önemli olan husus tarladaki üretimi kolaylaştırmak ve üretime destek olmaktır. O nedenle de pancar tohumu henüz tarlaya atılmadan üreticimizi hem tarlada kullanacağı girdilerle, hem de tarlada pancar büyürken hasada kadar nakdi ve ayni avanslarla destekliyoruz. Yani onları tarlada yalnız başlarına bırakmıyoruz. Konya Şekerüretime verdiği destekle Konya Ovası’nda üreten herkesi daha çok üretmek konusunda cesaretlendirdiğini de, üreticinin sırtından yük aldığını da biliyor. Onun için de eldeki imkânları zorlayarak üreticiyi tarlaya tohum düşmeden desteklemeye başlıyor ve bu desteğini hasada kadar aralıksız sürdürüyoruz. Bölgedeki üretimin hem miktar hem çeşit olarak artmasının yolunun daha çok tesis ve daha çok destek ile mümkün olduğunu biliyoruz.Tarla ne kadar bereketlenirse çiftçinin yüzü o kadar güler, tarla, tapan, ahır ne kadar çok üretirse üreticinin hanesi o kadar çok zenginleşir.Bizim işimiz köyde, şehirde, ülkemizin dört bir köşesinde ve her hanesinde huzur ve refahı sağlayacak ortamı hazırlamaktır. Bizim herkesten ve her şirketten farkımız halden anlamamızdır. Biz hayatın içinde ve halden anlayan bir şirketiz.”

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü