Pancar Paraları İçin Görüştüler

Pancar Paraları bu ay yada Mart ayı içerisinde ödenecek mi? Recep Muğlu açıklama yaptı..

TARIM, ZİRAAT 10.02.2017, 14:09 Ferhat KOÇ
Pancar Paraları İçin Görüştüler
Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Recep Muğlu Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kansız, Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü  ve Tarım Orman ve Köy işleri Komisyon Başkanı Recep Konuk'un Danışmanı Mevlüt Sergül bugün  Ereğli Şeker Fabrikası Müdürü Niyaz Develi'ye  ziyarette bulundular.
Karaman Ziraat Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Recep Muğlu, 2016-2017 kampanya dönemi için pancar paralarının ne zaman ödeneceği hakkında bilgi almak ve pancar üreticilerimizin sorunları hakkında  bilgi  alışverişi  amacıyla EREĞLİ Şeker Fabrikasına ziyarette bulundular. Kampanya Dönemi'nin sonuna gelindiği günlerde Karaman Ziraat Odası heyeti tarafından Ereğli Şeker'e yapılan ziyarette konuşan Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Muğlu, 2015-2016 yılı Kampanya Dönemi'nde  12-15 Şubat 2016 tarihinde pancar paralarının ödendiğini, bu Kampanya Dönemi'nde yani 2016-2017 kampanya dönemindeki pancar paralarının da yine şubat ayı içerisinde ödenmesi için zor durumda olan Çiftçilerimizde  beklentilerin  oluştuğunu belirtti. 
 Muğlu; "Bu sene kampanyamız çiftçi bazında İklim şartlarından Dolayı gecikmeli tamamlandı ama fabrika bazında devam ediyor. İnşallah bu ayın sonuna kadar da fabrika bazında ki kampanya tamamlanmış olacak” dedi.
2016'nın faaliyetleri açısından önemli bir yıl olduğunu vurgulayan Muğlu, şunları söyledi: “Bu sene üreticilerimiz fazla pancar ekimi gerçekleştirdi. İnşallah bunun bedelini şubat en geç mart ayı bitmeden, ödenmiş olacağı beklentisi içindeyiz. Bu konuda her zaman Çiftçilerimizin yanında olan Tarım  Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanımız Recep Konuk ve Milletvekilimiz Recep Şeker'in Ödemelerin erken yapılması  konusunda da gerekli girişimleri yapmaktadır. Özellikle bu yıl pancar kota cezalarının affedilmesi Kota artışı kota devir yasağının kalkması ve Mısır Ekim'inin serbest kalması Konusunda sağlamış oldukları katkılardan dolayı Çiftçilerimiz ve KZOB  olarak teşekkür ediyoruz Bu manada çiftçinin yüzünün gülüyor olması Ziraat Odası olarak bize de gurur vesilesi oluşturuyor. Allah emeklerini zayi etmesin. Allah bereketli ve ağız tadıyla yemeyi nasip eylesin.”dedi.

 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü