ALİ ŞAHİN BASINLA İFTARDA BULUŞTU

KMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Şahin Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde basın mensuplarıyla iftarda buluştu.

ÜNİVERSİTE 28.06.2016, 11:51 28.06.2016, 18:10 Ferhat KOÇ
ALİ ŞAHİN BASINLA İFTARDA BULUŞTU

Rektör adaylığı özel web sayfasının tanıtımının da gerçekleştirildiği yemeğe Karaman’da yayın yapan yerel basın mensupları katıldı.  Samimi bir havada geçen iftar yemeğinde katılımcılara KMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Şahin‘ in eşi tarafından hazırlanan yemekler ikram edildi. 

Adaylık sürecinin gelişimini ve düşlediği Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ni anlatan KMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Şahin, ‘’Bildiğiniz gibi iki hafta önce 13 Haziran 2016 Pazartesi günü itibari ile KMÜ Rektör Adaylığımı açıklamış bulunuyorum. Çok şükür bu süreçte başta öğretim üyesi arkadaşlarım olmak üzere Karaman Halkı ile irtibatlarımız sağlıklı bir şekilde başlamış ve tekâmül etmektedir. Bunda hiç şüphesiz sizlerin, basınımızın güzide temsilcilerinin, katkısı çok büyüktür. Bütün halkımızın huzurlarında sizlere şükranlarımı arz ediyor, öğretim üyesi arkadaşlarıma ve Karaman Halkına da teşekkürlerimi takdim ediyorum. Bendeniz, öğretim üyeleri, halkımız ve biz rektör adayları arasında adil, dürüst, güvenilir bir elçilik yapan siz değerli basın mensuplarımıza teşekkürü, rahmet, mağfiret ve cehennemden azat olma ayı olan ve son on gününe girdiğimiz Ramazan-ı Şerifin bereketinden de istifade ederek, bir iftar programıyla taçlandırmak istedim. Hepinize teşriflerinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki; bir sağlıkçı diliyle konuşacak olursam, üniversitemizde yapılacak rektörlük seçiminin tansiyonunun yükselmemesine ve şekerinin düşmemesine en çok katkısı olan profesör öğretim üyelerinden birisiyim.

Yaklaşık 7 ay öncesinden, hocam aday olarak isminiz geçiyor rektörlük seçimleriyle ilgili haber yapmak istiyoruz, duyumlarla haber yapmak istemiyoruz aday olup olmadığınıza ilişkin bir basın açıklaması yapar mısınız diye tarafıma sorulduğunda: Henüz vakit çok erken, YÖK bir seçim takvimi açıklamamışken, artı seçimin yapılıp yapılmayacağı belli değilken, akademik ortamların seçim arenasına çevrilmesini tasvip etmediğimden bir açıklama yapmayı uygun bulmuyorum demişimdir. Takvim açıklandıktan sonra 13 Haziran Pazartesi günü adaylığımı ilan ettim. Biz acelenin şeytandan, teenninin Rahmandan olduğuna inanan bir kültürün insanı olarak böyle bir rektör adaylığı açıklama stratejisi izlemişizdir.’’ dedi. 

Adaylığım makam mansıp davası değil hizmet sevdasıdır

KMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Şahin adaylığının makam mevki sevdası için olmadığını dile getirerek, ‘’Benim Rektör Adaylığı çıkışım bir heves ya da makam mansıp davası değil hizmet sevdasıdır. Bir önceki seçimde de aday olabilecekken, şu anki Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen lehine aday olmamış, kendi yöneticiliğini gerçekleştirmesi için ikinci dört yıllık seçimine katkı vermişimdir. O gün de bugünkü gibi konjonktür çok fazla lehime olmasına rağmen niçin aday değilsiniz diye soranlara: Kıymetli Rektörümüz Sabri Hoca gibi birisi aday olmasaydı aday olurdum şeklinde söylemişimdir. Artık Sayın Rektörümüz Sabri Bey bugün idareciliğini gerçekleştirmiş olarak, sekiz yıllık sürecini övülebilir ve eleştirilebilir bütün yönleriyle 06 Eylül 2016 tarihi itibari tamamlamış olacaktır. Bundan sonrası, yani yeni dönem için ise farklı bir idare tarzına ve ekibine ihtiyaç kaçınılmazdır. Muhtaç olunan şey; bilgi ve hikmete dayalı, hiçbir krize fırsat tanımadan, dönüştürücü ve yenilikçi bir liderlik anlayışıyla yönetimdir. Bu farklı tarzı gerçekleştirebilecek zarafet, nezaket ve incelik sahibi kadrolar çok şükür üniversitemiz bünyesinde mevcuttur. İşte bendeniz KMÜ Rektör Adayı olarak bu kadroların liderliğine talibim. Seçim takviminde geriye sayım başlamıştır. 26 Temmuz 2016 tarihinde yani 29 gün sonra üniversitemizde seçim yapılacaktır. Bunun için hiçbir ayrım yapmadan bütün hocalarımın oyunu istiyorum. Hemşehrilerimin maddi ve manevi desteklerini bekliyorum.’’ dedi.  İftar programının ardından KMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Şahin, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Yorumlar (1)
Zeki Kara 8 yıl önce
Hayırlı mübarek olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun, yolunuz açık olsun
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü