Medya ve Demokrasi Konulu Seminer Yapıldı

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Projesi kapsamında Karaman’da “Medya ve Demokrasi” konulu bir panel düzenlendi.

YAŞAM 17.02.2015, 12:36 17.02.2015, 12:42 M. Ali
Medya ve Demokrasi Konulu Seminer Yapıldı
 Kale Ongun Sosyal Tesislerinde düzenlenen panele, Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü, TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen medya mensupları katıldı.

Panelde konuşan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “Bu seminerin Karaman’da yapılmasının asıl nedeni Tüm İletişim ve Medya Federasyonunun proje ortağı olarak Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar İletişim Derneği’nin olmasıdır. İletişim ve Medya Federasyonu yaklaşık 3 yıldır var. 32 ilde yerel medya kuruluşlarının oluşturduğu derneklerin katılımıyla kurulmuş bir federasyon. Son birkaç aydır da Avrupa Birliği projesini uyguluyor. Anadolu’dan Avrupa Medya Açılımının amacı Anadolu medyasını Avrupa ülkelerindeki yerel medya ile entegre etmek. Onlarla tanışmalarını, kaynaşmalarını sağlamak, karşılıklı iyi örnekleri almak ve uygulamak. Tabi projenin açılışı resmen 15 Ekim’de başladığı ama 28 Kasım’da biz Ordu’da açılışı gerçekleştirdik. İlk semineri orada yaptık. Bugün ikinci semineri Karaman’da gerçekleştiriyoruz” dedi.

Karaman’ın Sesi Gazete Radyo ve Televizyonu Kurucu Başkanı Medeni Yavuzaslan da, “Televizyon yayıncılığına imkansızlıklar içerisinde başladık. Dönemin Valisinin itirazı nedeniyle tüm hazırlıklarımızı tamamlamamıza karşın 6 ay açamadık. Sonra gerekli izinleri alarak radyo ve televizyon yayıncılığına başladık. 22 yıldır da hiç ara vermeden bu işi götürüyor, Karaman’ın sorunlarını yetkililere aktarmada elçilik yapıyoruz” diye konuştu.

Karaman Valisi Murat Koca’da, “Gerçekten medya önemli bir güç. Aynı zamanda benim medya mağduru pozisyonumda var. Arkadaşlarımızın bir kısmı biliyor. Ben medyanın basın ahlak ilkeleri çerçevesinde görevini yaptığı takdirde çok daha saygıdeğer hem toplumumuzun kültürüne, gelişimine hemde demokrasimize çok daha katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Daha sonra moderatörlüğünü İletişim, Diksiyon, Davranış Biçimleri Halkla İlişkiler Uzmanı Oğuz Günay’ın yaptığı “Medya ve Demokrasi” konulu seminere geçildi. Seminerde Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar İletişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Senem Yavuzaslan Memiş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sultan Akbulut, Yönetim Kurulu üyesi Şerife Dökme, İŞGEM Genel Müdürü ve eski Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve iş adamı Ömer Nazım Boynukalın, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Alaattin Uca, Avukat, Gazeteci-Yazar TİMEF Hukuk Müşaviri Dursun Yassıkaya, Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ateşsoy, medya ve demokrasi ilişkileri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü